>
Gdje odsjesti

U Dubrovniku je moguće pronaći razne vrste smještaja, od kampova i udobnih soba u privatnom smještaju do luksuznih hotela s 5 zvjezdica.

Kad birate tip smještaja, također ćete trebati odabrati i predio grada u kojem želite boraviti.


HOTELI

Kao i u ostatku Hrvatske, hoteli u Dubrovniku su svrstani u četiri kategorije, od onih s dvije zvjezdice pa do visokokategornika s pet zvjezdica. Kvaliteta hotelskog smještaja u Dubrovniku je izrazito dobra, a neki od hotela su među najboljima u Hrvatskoj. Bilo da izaberete smještaj u luksuznom apartmanu ili u srednjoj i nižoj kategoriji hotelskih soba, uvijek će Vas u ugodnom ambijentu dočekati ljubazno osoblje i susretljivi domaćini.

U Dubrovniku postoji i nekoliko hostela za mlade.


PRIVATNI SMJEŠTAJ

U Dubrovniku se može pronaći velik broj apartmana, soba i vila za iznajmljivanje. Osim nižim cijenama, ovaj tip smještaja daje Vam mogućnost da iskusite djelić lokalnog stila života u Gradu. Čisti i udobni, apartmani i sobe unutar privatnog domaćinstva – ili kao samostalne smještajne jedinice, jamče potpunu privatnost i neovisnost o domaćinu. Informacije o privatnom smještaju mogu se dobiti kod putničkih agencija koje se bave privatnim smještajem. Rezervacija privatnog smještaja nije dostupna u TIC-evima Turističke zajednice grada Dubrovnika.


VAŽNA OBAVIJEST!

Molimo Vas provjerite jeste li prijavljeni!

Plaćanje boravišne pristojbe je obvezno i za hrvatske i za inozemne goste prema Zakonu o boravišnoj pristojbi i Zakonu o strancima. U vašem je interesu da budete prijavljeni jer tako dobijate više sigurnosti i kvalitete u smještaju.

Ukoliko želite podnijeti prigovor, molimo vas kontaktirajte turističku inspekciju na telefon +385 20 351 048.


AUTO KAMPOVI

Ljubiteljima prirode pruža se mogućnost kampiranja u manjim kampovima u okolici grada, na dražesnim odmaralištima duž obale blizu Dubrovnika ili u samom gradu u Kampu Solitudo koji se nalazi u predjelu Lapada. Na samo 15 minuta vožnje autobusom, ovaj zeleni gradski predio prepun je plaža, hotela, pješačkih staza, privatnih smještajnih kapaciteta, ugostiteljskih i sportskih sadržaja. Jedino parkiralište za kamp kućice i putničke kombije se nalazi u Luci Gruž gdje se parkiranje naplaćuje po satu ili po danu.


VAŽNA OBAVIJEST!

Zabranjeno je kampiranje izvan za tu svrhu namijenjenih lokacija pa u Hrvatskoj za taj prekršaj možete dobiti novčanu kaznu. Kampiranje po parkiralištima ili uz cestu također nije dopušteno.


ZA NAUTIČARE

Nesumnjivo ćete biti opčinjeni ljepotom otoka, obale i mora u akvatoriju oko Dubrovnika.

Ljubitelji ove vrste turizma i strastveni nautičari upravo će na našem području provesti savršen odmor krstareći i istražujući priobalje i otoke ili sudjelujući u nekoj od brojnih regata koje se održavaju tijekom cijele godine. Nakon ugodnog, ali i napornog jedrenja, privez u marini sa svim potrebnim sadržajima vrlo je prikladan, bilo da samo trebate obnoviti zalihe vode, goriva i hrane za nastavak puta ili vam je potrebna neka druga usluga.

ACI Marina Dubrovnik u Rijeci dubrovačkoj (Komolac) je otvorena tijekom cijele godine. Udaljena je oko 2 km od ulaza u Luku Gruž i samo 6 km od stare gradske jezgre. Ima 480 morskih i 140 suhih vezova. Marina je autobusnim linijama odlično povezana s centrom grada.

Nakon uplovljavanja u teritorijalne vode Republike Hrvatske kapetan broda je dužan najkraćim plovnim putem doći do najbliže luke u kojoj se nalazi pomorski granični prijelaz, zbog granične kontrole i plaćanja  navigacijskih pristojbi i poreza. Tijekom cijele godine granična kontrola nalazi se u Luci Gruž, a ulogu pomorskog graničnog prijelaza tijekom sezone ima i Cavtat.

Manji broj sidrišta / vezova, uglavnom za veće jahte, dostupan je u marini u Luci Gruž. U Jedriličarskom klubu Orsan, koji se nalazi u Gruškom zaljevu, vezovi su namijenjeni prvenstveno  članovma kluba, iako postoji i manji broz vezova za namjernike.  U  blizini je i gat sa benzinskom pumpom .

   
Info Informativni
uredi
  Pile Brsalje 5
T 020 / 312-011 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - sub: 08:00 - 19:00 h
ned: 09:00 -19:00 h

Gruž Obala I. Pavla II, 1
T 020 / 417-983 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - pet: 08:00 - 15:00h
sub: 08:00 -13:00 hVIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2