>
Koncert - AVISHAI COHEN TRIO
Datum od:
23.07.2019
21.30 h, Taraca tvrđave Revelin
SVJETSKI MAJSTORI JAZZA NA TARACI REVELINA
Koncert - AVISHAI COHEN TRIO

Avishai Cohen trio na 70. Igrama

Avishai Cohen – bas, vokal
Elchin Shirinov – klavir
Noam David – bubnjevi

Ljubiteljima jazza 70. Dubrovačke ljetne igre donose pravu poslasticu – ugledni trio Avishai Cohena koji će pod pokroviteljstvom Matercarda nastupiti na jednoj od najljepših otvorenih pozornica, taraci tvrđave Revelin, 23. srpnja u 21.30 sati.

Tijekom svoje dugogodišnje glazbene karijere basist Avishai Cohen, vođa trija u kojem su i klavirist Elchin Shirinov te bubnjar Noam David, ostvario je suradnju s nekim od najuglednijih svjetskih glazbenika kao što su Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Kurt Rosenwinkel, Nnenna Freelon i Alicia Keys, a surađivao je i s najvećim svjetskim orkestrima poput Londonskog i Izraelske filharmonije. Kritika za njegove koncerte tvrdi da su „jedinstveni i neponovljivi te prava privilegija za sve prisutne sretnike“, a časopis DowBeat naziva ga „jazz vizionarom globalnih razmjera“. Pronalaskom savršene glazbene kombinacije, Cohen je sa svojim triom izdao tri studijska albuma: Gently Disturbed, From Darkness te posljednji Arvoles, prije svega mjesec dana, kojim je publici podario „zagonetnu, mističnu, čarobnu, ali izvanserijsku“ glazbu pod utjecajem klasičnog jazza i klasične glazbe, be-bopa i hard-bopa, swinga, hip-hopa i afričko-karipskih ritmova.

Na Dubrovačkim ljetnim igrama kroz povijest su nastupili brojni legendarni svjetski jazzisti, među kojima su i Duke Ellington, Dizzy Gillespie, Thad Jones, Michel Camilo, Nnenna Freelon, Dee Dee Bridgewater i Gregory Porter, a u ovu elitu svjetskog jazza sada možemo dodati i Avishai Cohena, koji sasvim je sigurno zadovoljava sve kriterije izvrsnosti. Posljednjih nekoliko godina ponosni pokrovitelj jazz programa na Dubrovačkim ljetnim igrama je Mastercard.

- Veseli me što smo nastavili suradnju s najznačajnijom kulturnom manifestacijom u zemlji koja po jubilarni 70. put Dubrovnik pretvara u jedinstvenu pozornicu umjetnosti. Mastercard je prepoznao Igre i Dubrovnik kao perjanice domaćeg i svjetskog turizma, te su našli svoje mjesto i na našoj platformi Priceless Croatia (www.priceless.com) koja nudi jedinstvena iskustva lokalnim i inozemnim korisnicima Mastercard kartica te tako dodatno promiče turističku ponudu destinacije. Nastup Avishai Cohena na taraci Revelina s nestrpljenjem iščekujemo - poručila je Helena Šekerija iz Mastercarda.

 

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2