>
Dubrovačke ljetne igre
Datum od:
10.07.2018
Datum do:
25.08.2018
10. srpanj - 25. kolovoz 2018.
Dubrovačke ljetne igre
Podizanjem zastave Libertas i uz stihove Himne slobodi i ovo će ljeto, 10. srpnja biti otvorene Dubrovačke ljetne igre, naš najveći i najvažniji kulturno-umjetnički festival. U 47 ljetnih dana na povijesnim će trgovima, parkovima, palačama, crkvama i tvrđavama grada Dubrovnika biti prikazano više od 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa koje će izvesti 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta pred približno 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja.
Igre donose premijerne izvedbe Krležinog Michelangela Buonarrotija u režiji Sebastijana Horvata, Pod balkonima Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka te Odbrojavanje – na piru s Držićem i Nalješkovićem u suradnji s ADU. Gostujuće dramske izvedbe su hrvatske uspješnice Črna mati zemla ZKM-a, Ljudi od voska HNK u Zagrebu te nagrađivani Čehovljev Ujak Vanja u produkciji uglednog ruskog Komornog teatra Voronjež. Bogat plesni program predvodi belgijska skupina Rosas s hvaljenim A Love Supreme te splitska uspješnica Derviš i smrt u koreografiji Igora Kirova.
Raznovrstan glazbeni program donosi i neka od najvećih svjetskih imena poput Mische Maiskog koji će nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom ili pijanista Daniila Trifonova kojemu je ovo prvi hrvatski nastup. Na najčuvenijoj glazbenoj pozornici u atriju Kneževa dvora koncertirat će Kvartet Schumann, kontratenor Andreas Scholl s Ansamblom 1700, ali i hrvatski predstavnik, pijanist Ivan Krpan te brojni drugi.

PROGRAM

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2