>
  • Vijesti
Du Motion po sedmi put dočekuje trkače iz cijelog svijeta!
Datum od:
20.01.2023
29. i 30. travnja 2023.
Du Motion po sedmi put dočekuje trkače iz cijelog svijeta!
5k_002 djecja_utrka_002 dubrovnik_run_the_wall_002 dumotion_promo_halfmarathon_002 dumotion_promo_halfmarathon_start_002 run_the_wall_du_002
Popularna trkačka manifestacija Du Motion - Runners' Days Dubrovnik po sedmi će put ugostiti trkače iz cijelog svijeta.

Ovaj dvodnevni festival trčanja tradicionalno počinje u subotu 29. travnja zahtjevnom, ali vrlo atraktivnom utrkom Run The Wall, zbog koje će svjetski poznatu gradsku znamenitost umjesto turista zauzeti trkači. Svi koji prihvate izazov osvajanja gradskih zidina i njihovih 1080 stepenica bit će nagrađeni veličanstvenim pogledom na grad i nezaboravnim iskustvom. Ovo je vrlo ekskluzivna utrka, ograničena na samo 100 trkača. Istog dana, Dječja utrka će ispuniti Stradun smijehom i veseljem dubrovačkih vrtićaraca i osnovnoškolaca.

Nedjelja, 30. travnja, rezervirana je za perjanicu cijelog događanja, svjetski poznati Dubrovački polumaraton te humanitarnu 5K utrku koja pokreće cijeli grad i motivira građane na rekreaciju za plemenitu svrhu.

Start i cilj svih utrka je na Stradunu, najpoznatijoj i najdužoj dubrovačkoj ulici.

Du Motion - Runners' Days Dubrovnik pokrenut je 2015. godine i vrlo brzo je postao veliki hit na globalnom kalendaru trkačkih događanja. Osim promicanja sporta i zdravog načina života, Du Motion promovira Dubrovnik kao atraktivnu destinaciju za aktivan odmor. Profesionalni i rekreativni sportaši pozvani su da iskušaju svoju snagu, tehniku i brzinu unutar povijesnog krajolika jedne od najljepših mediteranskih lokacija, uvrštene na UNESCO-v popis svjetske baštine, a u novije vrijeme i lokacije za brojne filmove i TV emisije, kao što su kao Ratovi zvijezda, Robin Hood i Igra prijestolja.

Zanimljive panoramske staze koje prolaze centrom grada i dubrovačkom obalom, brojne pogodnosti uključene u pakete za trkače, dobro poznata dubrovačka dobrodošlica i naelektrizirana atmosfera tijekom utrka glavni su razlozi zbog kojih su rekreativni trkači iz više od 60 zemalja već doživjeli Du Motion i što njihov broj svake godine raste, a dio njih mu se i redovito vraća. Oni najbolje znaju zašto je Du Motion "više od utrke"!
Više informacija  na www.du-motion.com

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2