>
MIA ĆUK - Iz vode ugledam vrh narančinog drveta
Datum od:
26.05.2023
U vrtu  Galerija Flora 18.00 do 22.00sata
MIA ĆUK - Iz vode ugledam vrh narančinog drveta

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora

sa zadovoljstvom Vas pozivaju na predstavljanje audio ambijenta

Mie Ćuk: Iz vode ugledam vrh narančinog drveta


U tenziji pogleda, vrt je mala izgubljena arkadija.
Mi koji u njemu sjedimo djelujemo kao karijatide neprolaznog života.
Posuđujemo se pogledima, vječito okrenuti ka nemirnoj unutrašnjosti.
Teško je objasniti da smo i u vrtu isti oni koji su izvan njega.
Boraveći nekoliko dana u Lapadu, gradim audio-ambijent sačinjen od zapisa, bilješki i čulnih fragmenata prikupljenih u, i uobličenih za vrt Florinog doma. U ovaj aranžman, uvlačim i nekolicinu drugih autora koji su u vrtovima boravili, o njima mislili i pisali, a čiji su tekstovi uspjeli da se stisnu između loše poslagane odjeće u prenapregnutom koferu. Zbir poetskih krhotina tako poprima oblik svojevrsnog dijaloga-šuma koji buja, raste i stapa se sa polifonijom uvale, kojoj neizostavno pripada.
O autorici:
Mia Ćuk umjetnica je koja često, kao dio svoje umjetničke prakse ulazi u kustoske, organizatorske i uredničke uloge. Studirala je na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i na Westminster University u Londonu. Njezin umjetnički izraz nalazi se na presjeku vizualne umjetnosti i pisane riječi. Bavi se i književnošču, prevođenjem, kulturnom i društvenom poviješču, vizualnom antropologijom i teorijom medija. Kroz svoju praksu teži se približiti pojmovima svakodnevice i trajanja, arhivirajući tragove, sentimente, prostore, intimne i društvene površine kroz koje se kreće. Radove najčešće tretira kao fragmente jednog upornog i kontinuiranog senzibiliteta a ne kao izolirane projekte.
Nedavno je bila umjetnička direktrica galerije Artget Kulturnog centra Beograda. Sudjelovala je na 59. Oktobarskom salonu 2022. godine, kao i na mnogim drugim izložbama, programima i simpozijima u Srbiji i drugde. Osnivačica je umjetničkog prostora "Fusnota- centar za sliku i tekst". Živi i radi u Beogradu.
Kontakt: [email protected]

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2