>
  • Vijesti
Predstavljen program festivala Ljeto u Gružu
Datum od:
01.07.2022
Brojna događanja na tri lokacije
Predstavljen program festivala Ljeto u Gružu
predstavljanje_ljeto_u_gruzu program_3_7_17_7_20220101 screenshot_10
U petak 1.srpnja u Parku Luja Šoletića u Gružu, održana je konferencija za medije povodom predstavljanja programa drugog po redu festivala Ljeto u Gružu, koje će se odvijati od 3. srpnja do 4. rujna. Na konferenciji za medije program Ljeta u Gružu predstavila je jedna od organizatorica, Kristina Mirošević, a ostale ljetne priredbe u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika predstavili su direktor TZ grada Dubrovnika, Miro Drašković te zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika, Jelka Tepšić.

Ovogodišnje, drugo po redu, izdanje festivala Ljeto u Gružu nastalo je u suradnji Turističke zajednice grada Dubrovnika, Grada Dubrovnika, Udruga te lokalnih poduzetnika. Festival za cilj ima disperziju kulturnog i društvenog sadržaja van povijesne gradske jezgre kao i brendiranje Gruža u urbani centar grada čemu ovih zadnjih godina svjedočimo i to pojavom novih i inovativnih sadržaja u ovom dijelu grada. Ovogodišnji program odvija se na tri lokacije: tvornica TUP, koji se polako pretvara u jednu malu urbanu četvrt, park Luja Šoletića, koji se svojom pritajenom ljepotom i zelenilom pokazao kao jedna iznenađujuća oaza za organiziranje raznovrsnih događanja te renesansni vrt iza gruške pjace koji će ovom prilikom biti otvoren za javnost.

Kroz 64 dana odvijaju se 33 događanja, od kojih se posebno izdvajaju (po lokacijama):

TUP market / TUP tvornica - događaj s kojim se u ovu nedjelju otvara Festival u suorganizaciji sa KC Jadran, a koji obiluje brojnim sudionicima i sadržajima: Naši lokalni obrtnici i umjetnici koji će nam predstaviti sebe i svoj rad, sajam ploča, izložba gifova, kao i inovativni street gastro segment te još brojni drugi sadržaji. Kroz ovaj festival želi se uspostaviti kontinuitet TUP marketa iz razloga što su naši brojni sugrađani pokazali velik interes i entuzijazam za posjet sajmu kao i za sudjelovanjem na istom na brojne načine.

ART PARK / GRUŠKI PARK koji za cilj ima transformaciju gruškog parka - Parka Luja Šoletića u park umjetnosti i galeriju na otvorenom i to kroz dva segmenta jedan prilagođen mlađem uzrastu - dječje radionice koje će kroz tri tjedna voditi muzejski pedagozi tri gradske institucije: Doma Marina Držića, Umjetničke galerije i Prirodoslovnog muzeja te drugi segment u kojem će akademski umjetnici oslikavati urbanu opremu (što je prošle godine započeto oslikavanjem prve tri klupe) i na taj način parku podariti novu dimenziju - galerije na otvorenom koja ima potencijal da preraste u atrakciju za sebe.Program festivala izlazi svaka dva tjedna te više o festivalu i novostima koje nam prethode može se popratiti na društvenim mrežama festivala, TZ-a kao i na web stranici: www.gruzfestival.com.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2