>
Kontinentalne delicije iz Karlovca na Good Food festivalu
Kontinentalne delicije iz Karlovca na Good Food festivalu

Delicije poput pršuta od jelena , kobasice od  vepra, dimljene pastrve, smuđa u korici od sjemenki, torte od kestena, knedla od šljiva,  štrudle, juhe od vrganja, sarme s Ogulinskim kupusom koji nosi EU oznaku zašitite izvornosti....... samo su neka od tradicionalnih jela Karlovačke županije koja ćete imati prilike probati na prezentaciji gastronomske turističke ponude koja će se u okviru Good Food Festivala Dubrovnik održati 20 listopada 2016 u  restoranu Klarisa.

U stvaranju  posebne i prepoznatljive ponude Karlovačke županije koristi se što je više moguće namirnica nabavljenih od lokalnih proizvođača hrane, posebice onih  karakterističnih za taj dio Hrvatske, kao što su samonikle gljive i drugi šumski plodovi, divljač, ribe iz tamošnjih rijeka, brašno s kamenih mlinova iz vodeničarskog naselja u Rastokama na rijeci Slunjćici i sve ono što gostima koji posjećuju ove krajeve omogućuje  užitak u jelima i slasticama , pripremanima kroz povjest.

Razni su narodi ostavljali dio kulture svog stola u ovom kraju, stjecištu različith europskih puteva. Savijača je znana na puno mjesta na svijetu, no karlovačka savijača je potpuno izuzetna,jer objedinjuje iznimne okuse jabuka i grožđa i drugih namirnica uzgojenih u tom podneblju, što je čini posebno ukusnom. U malom mjestu Jaškovu, u neposrednoj blizini rijeke Dobre i grada Ozlja u rujnu prošle godine po starom receptu ozaljskoga kraja ispečena je najduža štrudla odnosno savijača na svijetu, duga čak 1479 metara, koja je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda.

Na prezentaciji gastronomije Karlovačke županije posjetitelji će imati prigode upoznati jednu od kreatorica najduže štrudle - gospođu Maricu, lokalnu kuharicu, eventualno sudjelovati u miješenju, ali svakako kušati ovaj slatki specijalitet.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2