>
Pozdrav ljetu - Ana u Gradu
Datum od:
20.06.2022
Datum do:
21.06.2022
20. lipnja  Knežev dvor 19.00sati
21. lipnja Srđ amfiteatar 05.00sati
Pozdrav ljetu  - Ana u Gradu
Na koncertu „Pozdrav Ljetu" Ani Rucner pridružit će se Policijska klapa Sv.Mihovil

Ana Rucner nova je promotorica nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija", a na koncertu će zasvirati na violončelu izrađenom od dijelova dragovoljno predanog oružja građana.

Da ima neka tajna veza između Ane Rucner i Dubrovnika, dokaz je održavanje sada već 12. po redu festivala „Ana u Gradu". Festival počinje 20.lipnja u Kneževom Dvoru, a dan nakon, 21.lipnja, u samu zoru, održat će se tradicionalni koncert „Pozdrav Ljetu", simbolično na ljetni solsticij i Svjetski dan glazbe. Ipak, ovogodišnji koncert bit će po mnogočemu najposebniji dosad.

Ani Rucner na pozornici Amfiteatra Excelsa nekretnina na Srđu, pridružit će se Policijska klapa Sv.Mihovil, a posjetioci će uživati u izvođenju pjesama s njihovog albuma „Kada je trebalo...". Čelo dionicu za skladbe napisao je maestralan dvojac – profesor Tomislav Veršić i član Policijske klape Ante Šipić-Sokol. Zvuci violončela savršeno su stopljeni s tradicionalnim klapskim pjevanjem, gdje svaki od glasova može u potpunosti izraziti svoju ljepotu, širinu i plemenitost.

Iako spoj gudačkih instrumenata i klapskog pjevanja nije novitet, koncert „Pozdrav Ljetu" bit će izrazito poseban i zbog poruke koju želi prenijeti. Naime, Ana Rucner imenovana je za  promotoricu nacionalne kampanje Ministarstva unutarnjih poslova podnazivom „Manje oružja, manje tragedija", a koja se u Republici Hrvatskoj provodi od 2007. godine, a čija poruka glasi: "Spriječimo tragediju, budimo odgovorni prema sebi i bližnjima."

„Ponosna sam na ovu plemenitu suradnju sa MUP-om RH i počašćena što sam izabrana da budem promotorica ove hvalevrijedne nacional a, održat će se interesantna večer uz premijerno prikazivanje filma "Od strahote do ljepote", koji prikazuje nastanak glazbala od dijelova dragovoljno predanog oružja građana. Večer će biti obogaćena glazbenim nastupom promotorice kampanje Ane Rucner uz Policijsku klapu Sv.Mihovil te dramskim nastupom akademske umjetnice Perice Martinović, u prisustvu mladih dubrovačkih glazbenika.

„Zamijenimo oružje glazbom za mir i prestanak svih ratova. Vidimo se u Gradu 20. i 21. lipnja, dođite, svi ste pozvani!"- poručila je zaključno Ana Rucner, dodajući da je ulaz na oba događaja besplatan za sve zainteresirane.
Ovogodišnji festival „Ana u Gradu" realizira se u partnerstvu s Ministarstvom vanjskih poslova RH – projekt „Manje oružja, manje tragedija", uz podršku Turističke zajednice Grada Dubrovnika, agencije Arthill, Grada Dubrovnika, branda Costa Coffee te uz pomoć tvrtki Excelsa Nekretnine Tim Zip i Gulliver DMC.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2