>
22. Mediteranski Sajam
Datum od:
12.03.2024
Datum do:
16.03.2024
zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

od 12. do 16. ožujka
22. Mediteranski Sajam
Jedna od naših prednosti je kontinentalno – mediteranski položaj koji nam daje mogućnost proizvodnje vrhunskog ljekovitog bilja i prirodne hrane.
Ova mediteranska strana nameće potrebu dodira sa mediteranskom cjelinom, te stoga od 2004.g. organiziramo ovaj sajam kao prvi Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja.
Iako ovaj mediteranski naglasak sadrži samo dio našeg prostora, cilj nam je privući proizvođače s područja cijele Hrvatske i susjednih zemalja, što se s vremenom i ostvaruje.

Očekujemo aktivno sudjelovanje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Turističke zajednice Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, a svoj dolazak potvrdili su eminentni znanstvenici i renomirani proizvođači zdrave hrane i ljekovitog bilja. Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova. Da bismo potaknuli podizanje kvalitete nastupa izlagača kao kvalitetu ekoloških proizvoda dodijelit ćemo nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod, naj-biljni proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.
Dakle, zainteresirani smo i ulažemo velike napore za sve aktivnosti kojima je cilj promidžba održivog razvoja i zdravog načina življenja korištenjem ekološko prihvatljivih proizvoda, te afirmiranje Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije u tom pravcu.
PROGRAM


Utorak, 12. ožujka 2024.

Velika kongresna dvorana Mistral

Dolazak, smještaj i raspoređivanje izlagača do 17:00 sati

PRVI DAN

Srijeda, 13. ožujka 2024.

09:30   Početak rada Sajma

10:00 - 19:00  dolazak posjetitelja (kupaca, poslovnih partnera i sl.)

19:00   Završetak rada Sajma

DRUGI DAN

Četvrtak,  14.ožujka 2024.

09:00   Početak rada Sajma

11:00 Konferencije za medije  / DVORANABoreas

Konferencija za medije na temu: Prijedlog Uredbe o biljkama dobivenima određenim novim genomskim tehnikama“

Sudionici konferencije:

Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore;

doc. dr. sc. Josip Haramija, predsjednik Hrvatskog agronomskog društva;

dr.sc. Renata Hanzer, rukovoditeljica Odjela za biotehnološke analize, mikotoksine i rezidue pesticida;

Domagoj Živković, OPG Domagoj Živković, nagrađivani mladi maslinar.

Moderatorica: Nikolina Trojić, predsjednica HGK - Županijske komore Dubrovnik

12:00 - Svečanost otvorenja sajma  ispred velike kongresne dvorane Mistral

Voditeljica programa: Suzi Sokol

12:30 - 14:00  Kulturno umjetnički program:

KUD "SV. Juraj Osojnik", balanje tradicionalnog kola linđa, Klapa Laus, Glazbeni sastav "Prijatelji" i ženska klapa Bisernice Boke iz Kotora.


Gastro show popularnih kuhara:

Tomislava Špičeka, Olivere Starčević iz Makedonije, Vlaste Mandić iz Kotora, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa te Gijanfranca Crepaldia, gastro majstora iz Italije koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.

19:00   Završetak rada Sajma

TREĆI DAN

Petak, 15. ožujka 2024.

9:00  Početak rada Sajma

Kulturno umjetnički program

Klapa Laus iz Dubrovnika,

Voditeljica programa: Suzi Sokol

9:00 PREDAVANJE / DVORANA Boreas

Info dan HBOR-a i HGK – ŽK Dubrovnik: „Kreditni programi HBOR-a“

Predavačica: Marina Jurašin, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Dalmaciju, Sektor kreditiranja.

10:00 PREDAVANJE / DVORANA Boreas

HGK – ŽK Dubrovnik, Info dan: Obnovljivi izvori energije i ugradnja solara

Program:

  1. Tržište električne energije – HEP Opskrba,
  2. Zakonska i tržišna regulativa OIE (s naglaskom na solarne elektrane) - HEP Opskrba,
  3. Tehnički preduvjeti i načini priključenja solarnih elektrana - HEP ODS, Elektrojug Dubrovnik.

12:00 Gastro show popularnih kuhara:

Tomislava Špičeka, Olivere Starčević iz Makedonije, domaćina glavnoga kuhara Ozgur Donertasa koji će prezentirati mediteransku kuhinju, uz zakusku.

19:00   Završetak radnog dana Sajma

ČETVRTI DAN

Subota, 16. ožujka 2024.

9:30 Početak rada Sajma

10:00 Uključivanje Sajma u program Hrvatskog radija, Radija Dubrovnik

Posljednji dan ugodnog druženja sa izlagačima  (možebitna iznenađenja)

17:00 Zatvaranje Sajma

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2