>
  • Vijesti
IZVRSNA TURISTIČKA SEZONA 2023.
Datum od:
22.12.2023
Dubrovnik osvojio pregršt turističkih nagrada, očekuje se jednako uspješna 2024.
IZVRSNA TURISTIČKA SEZONA 2023.
Grad Dubrovnik obilježio je 2023. godinu osvajanjem prestižnih turističkih nagrada i priznanja, potvrđujući svoju izvrsnost, atraktivnost i predanost održivom turizmu. Uz pet međunarodnih, ovogodišnji vrhunac je titula "Turistička destinacija godine - Šampion hrvatskog turizma" dodijeljena na "Danima hrvatskog turizma 2023." u Rovinju.
''Ove nagrade, koje na temelju mjerljivih kriterija pokazuju koliko je Dubrovnik bio uspješan u 2023. godini, svjedoče o tome kako je kvalitetu našeg turizma prepoznala svjetska i domaća turistička struka. Sav uloženi trud rezultirao je ovakvim uspjehom i čestitam svima koji su sudjelovali u brendiranju Dubrovnika'', kazao je gradonačelnik Franković.
U brojkama, 2023. u odnosnu na prethodnu godinu bilježi 20 posto više dolazaka i 9 posto više noćenja. Zabilježena je i vrlo uspješna posezona, a i prosinac prati te brojke, uz najavu čak 15 otvorenih hotela za Božić i Novu godinu, što svjedoči, kako je istaknuo gradonačelnik, da je odabir programa Zimskog festivala privukao veliki broj ljudi.
''Dubrovnik uistinu zaslužio biti šampion hrvatskog turizma i vjerujem da nas očekuje jednako dobra i kvalitetna 2024. godina'', zaključio je gradonačelnik.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2