>
  • Vijesti
Turistička zajednica grada Dubrovnika sudjeluje na Međunarodnom turističkom forumu u Batumi
Datum od:
28.09.2023
Turistička zajednica grada Dubrovnika sudjeluje na Batumi International Tourism Forumu koji se održava 28. rujna 2023. godine u gradu Batumiju u Gruziji.
Turistička zajednica grada Dubrovnika sudjeluje na Međunarodnom turističkom forumu u Batumi
3w9a1439 3w9a1517

Turistička zajednica grada Dubrovnika sudjeluje na Batumi International Tourism Forumu koji se održava 28. rujna 2023. godine u gradu Batumiju u Gruziji. Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miroslav Drašković, sudjelovao je na panelu na kojem su raspravljane dvije glavne teme, a to su održivi razvoj turizma i ulaganje u industriju turizma kao i strategije promocije i digitalna transformacija. Dubrovnik prednjači u razvoju održivog turizma kroz svoj projekt Respect the City. Ova inicijativa stekla je međunarodno priznanje za uspješno usklađivanje interesa posjetitelja, očuvanje kulturne baštine i poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila je i inovativni pristup u suradnji s Gradom Dubrovnikom,  odnosno edukaciju o turističkom bontonu kroz animirani film, jedinstveni pothvat koji posjetitelje educira o primjerenom ponašanju, njegujući poštovanje bogate kulturne baštine Grada. Jaba Phutkaradze, ministar financija i gospodarstva Ajare, Gruzija, moderirao je panel, a osim njega i direktora TZGD, sudjelovali su i direktor Turističke zajednice Gibraltara, osnivač i direktor Earthpix-a Eric Damier, direktor međunarodne prodaje EuroNews-a Kjell Stein, glavni komercijalni direktor Wanderlust Travel Media Adam Lloyds te urednik Emerging Europe Craig Turp Balazs.

Međunarodni turistički forum u Batumiju nudi platformu za međunarodne stručnjake za sudjelovanje u dijalozima oko održivog razvoja turizma i trenutnim izazovima s kojima se industrija suočava. Događaj je postavljen da izazove nove perspektive o ulaganjima, očuvanju okoliša i integraciji novih tehnologija u sektoru turizma.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2