>
Vidi kako Lokrum pere zube Ivana Lovrić Jović
Datum od:
13.04.2024
Kazalište Marina Držića 20.00sati
Vidi kako Lokrum pere zube Ivana Lovrić Jović
Koprodukcija Kazališta Marina Držića & Dubrovačkih ljetnih igara

„Vidi kako Lokrum pere zube" predstava je nastala dramatizacijom istoimenog romana, hrvatske znanstvenice i spisateljice Ivane Lovrić Jović. Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23h i 20min i 3h i 20min, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja. Kakvim se sve besmislicama naš mozak brani u tim trenutcima i koga i zašto doziva u pomoć, komu se i kako obraća?

Mama – prva je riječ koju dijete kaže. Mama – prva je riječ koju kažeš kad ti je najteže (pa čak i kad misliš kako ti je otac alfa i omega tvoga postojanja).

Kroz četiri generacije žena jedne obitelji pokušavamo doznati zašto je tome tako...; pokušavamo uhvatiti ta neuhvatljiva sjećanja...; pokušavamo govoriti o „nostalgiji za svijetom koji još postoji samo u uspomenama"...

Marijana Fumić

*Zahvala Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik na ustupanju fotografija koje se koriste u predstavi.

*U predstavi se uz autorske skladbe Žarka Dragojevića koristi i glazba u aranžmanima Bojana Beribake: L'italiano (T. Cotugno), Meraviglioso (D. Modugno/R. Pazzaglia), Nel blu, dipinto di blu (D. Modugno/F. Migliacci), Piove (D. Modugno/E. Verde), Resta cu'mme (D. Modugno/D. Verde), ES (I. Montoya)

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2