>
Midsummer Scene predstavlja 10. sezonu!
Datum od:
22.06.2024
Datum do:
07.07.2024
MIDSUMMER SCENE je kazališni festival pokrenut 2014. godine.
Midsummer Scene predstavlja 10. sezonu!
Programska koncepcija festivala je da za vrijeme svog trajanja prikazuje glazbeno scenske izvedbe svaku večer na jednoj ili više lokacija. Jedinstvenost ovog festivala je što prikazuje kazališne predstave na engleskom jeziku krajem lipnja i početkom srpnja, a koje se izvode na jednoj od najljepših ambijentalnih pozornica - tvrđavi Lovrjenac. Cilj nam je pružiti gledateljima nezaboravno iskustvo doživljaja povijesne i kulturne baštine kroz kazališnu čaroliju i raditi vrhunske kazališne izvedbe svjetskih klasika, mjuzikle, te program obogatiti i glazbeno scenskim događanjima, izložbama, promocijama knjiga, radionicama kao i gostovanjima renomiranih kazališta i festivala iz drugih zemalja.

Pridružite nam se na vratolomnom putovanju oko svijeta u društvu gospodina Phileasa Fogga i njegovog sluge Passpartouta, ali ne zaboravite staviti pamet na komediju!

„Put oko svijeta za 80 dana", uglazbljena verzija klasičnog romana Julesa Vernea obećava pregršt zabave, romanse i pustolovina. Svakako možete očekivati poveću dozu slapsticka, can-can plesačica, let balonom, željezničku nesreću, slonove i zarazne melodije u prekrasnom okružju tvrđave Lovrjenac u Dubrovniku. Adaptaciju potpisuje nagrađivani engleski dramski pisac i redatelj Sean Aita, a glazbu je skladao francuski glumac i skladatelj Leo Elso.
Ovaj je mjuzikl posebno napisan i skladan za festival Midsummer Scene i pružit će vam savršenu ljetnu razonodu. S nama ćete u samo devedeset minuta obići cijeli svijet.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika au produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre productions Ltd., London.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2