>
Drive in kino Parking Radeljević - danas na programu
Datum od:
23.12.2020
Parkiralište Radeljević - Drive in kino 18.00 i 20.15sati
Drive in kino Parking Radeljević - danas na programu
si zoo500x760
ZOOLOŠKI VRT 18.00sati

Odlazeći svakoga dana sa svojim ocem veterinarom u zoološki vrt, mladi Tom razvija duboku povezanost sa životinjama koje tretira kao prijatelje. Međutim, kada započne Drugi svjetski rat, a Tomov otac otiđe u vojsku, sudbina životinja odjednom se nađe u Tomovim rukama. Uz konstantnu prijetnju bombaškim napadima i činjenicom da bi zbog bombardiranja životinje mogle postati opasnost za javnu sigurnost, Tom smisli plan da preseli malog slonića Bustera na sigurnu lokaciju. U nemogućnosti da plan izvede sam, Tom zatraži pomoć svojih prijatelja. Iako u početku nevoljko pristaju, oni u konačnici pronađu savršeno tajno mjesto kod ekscentrične ljubiteljice životinja Denise. Svi zajedno drže Bustera skrivenog od vlasti, ali kada njegovo zdravlje bude ugroženo, oni će morati riskirati sve kako bi se vratili u zoološki vrt po lijek koji mu je potreban. Inspirirana istinitim događajima, ova priča služi nam kao podsjetnik da se prijateljstvo i herojstvo ponekad  mogu pronaći na najneočekivanijim mjestima.


PJEVAJMO NA KIŠI 20.15sati

Godine 1927. pred holivudskim Chinese Theatreom okupljaju se ljubitelji zvijezda nijemog filma Dona Lockwooda i Line Lamont, koji glume u novom romantičnom epu Royal Rascal realiziranom u produkciji Monumental Picturesa. Don i Lina najpopularniji su glumački partneri, ujedno i ljubavni par u stvarnom životu, publika ih obožava gledati i u ulogama ljubavnika, a Lina vjeruje da su uistinu sretno zaljubljeni. No Don će se ubrzo zaljubiti u skromnu plesačicu Kathy Selden, koja će mu već prve zajednički provedene večeri ozbiljno poljuljati samopouzdanje komentarima o njegovoj glumi. Kad se pojave prvi zvučni filmovi, Don i Lina će biti prisiljeni na mijenjanje načina glume i pohađanje poduke govora na filmu. Don će se u novim okolnostima snaći mnogo bolje od Line, koja se sa svojim vrlo piskutavim glasom, lošim naglaskom i razmaženim ponašanjem neće uklapati u nove zahtjeve posla. Želeći joj pomoći, Donov prijatelj Cosmo Brown dođe na ideju da par umjesto standardnog filma snimi mjuzikl u kojemu bi Lini glas posudila upravo Kathy Selden. A kad film postigne veliki uspjeh, pokazat će se da je baš Kathy njegova najveća zvijezda.

Godine 1953. nominirana za Oscara u kategorijama najbolje glazbe i sporedne ženske uloge, te iste godine od dviju nominacija za Zlatni globus ovjenčana onim za najboljeg glumca u komediji ili mjuziklu (Donald O´Connor iz Beau Geste Williama A. Wellmana i Zabava je najljepši posao na svijetu Waltera Langa), sjajna romantična mjuzikl-komedija redatelja Stanleyja Donena (Sedam nevjesta za sedmoricu braće, Smiješno lice, Šarada) i Genea Kellyja (Poziv na ples, Hello, Dolly!) prema mnogima je najuspjeliji mjuzikl svih vremena koji već dugi niz godina zauzima prvo mjesto na listi 100 najboljih mjuzikla Američkog Filmskog Instituta.


Pravila za drive in kino:

U „auto-izolaciji“ mogu  biti dvije osobe, a kapacitet gledališta je 35 automobila po projekciji raspoređenih tako da je izlazak s parkinga omogućen u svakom trenutku. S obzirom na hladna vremena, posjetitelji ne moraju brinuti da će zbog zvuka filma morati držati otvorene prozore jer će njega moći pratiti putem svojih radijskih prijemnika u automobilu koji će biti prilagođen privremenoj radijskoj frekvenciji.

Iako će se ulaznice mogu kupiti i na samoj lokaciji, iz Kinematografa Dubrovnik upućuju molbu sugrađanima da zbog svoje, ali i tuđe zdravstvene sigurnosti ulaznice, ako su u mogućnosti, kupuju putem internetske stranice www.ulaznice.hr.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2