>
ZAVRŠNA IZLOŽBA UČENICA I UČENIKA TREĆEG RAZREDA SLIKARSKOG ODJELA UMJETNIČKE ŠKOLE LUKE SORKOČEVIĆA DUBROVNIK
Datum od:
20.06.2024
"Galeriji mladih" na Slikarskom odjelu Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Stara bolnica, 19.00sati
ZAVRŠNA IZLOŽBA UČENICA I UČENIKA TREĆEG RAZREDA SLIKARSKOG ODJELA UMJETNIČKE ŠKOLE LUKE SORKOČEVIĆA DUBROVNIK
Ovogodišnja izložba učenika trećeg razrada slikarskog odjela naše umjetničke škole donosi zanimljivi presjek najuspjelijih likovnih radova.
Obrazovanje u području likovnosti pretpostavlja svladavanje različitih likovnih problema u skladu s nastavnim planom i programom, kojem je naglasak tijekom ove nastavne godine bio stavljen na crtež i plohu u boji. Bilo je vrlo zanimljivo pratiti kako su se učenici nosili sa slikarskim tehnikama prilikom realizacije zadaća jer osim različitosti u razinama ovladavanja tehnikom, postali su vidljivi i neki prirođeni afiniteti učenika nekoj od likovnih tehnika, te je njihov izraz - bilo u portretima, ljudskim figurama ili pejzažima, ispao vrlo uspješan.
Na završnoj se izložbi tako mogu vidjeti portreti izrađeni tehnikom ugljena na papiru u kojoj su portretirali svoje kolege iz razreda. Svaki je rad odlikovan osobnim utiskom i vrlo fino otkriva karakter autora. Među inima tehnikama, ulje je svima bilo najveći izazov jer su se po prvi puta susreli s njegovim izražajnim mogućnostima te nastojali ovladati tehnikama rada. Zbog prostornih uvjeta, učenici su slikali prema predlošcima.
Sa stručnog aspekta velika većina radova je vrlo uspješno svladala zadate likovne probleme, te je i ova izložba nastavak jedne vrlo uspješne godine za naš slikarski odjel u kojoj smo velikom izložbom radova svih naših učenika proslavili 30. obljetnicu od osnutka Slikarskog odjela UŠLS. Bili smo i domaćini dvodnevnog stručnog državnog skupa iz područja vizualnih umjetnosti na kojem su se u stručnim prezentacijama predstavljali radovi upravo naših učenika. Konačno, bili smo i domaćini najviše državne razine natjecanja LIK24 na kojem su sudjelovali i naši učenici.

Učenici trećeg razreda koji sudjeluju na završnoj izložbi su: Nikolina Račić, Luciana Kapović, Leo Pivić, Noemi Nešić, Angela Salerno, Ivana Bratanić, Mara Lešević, Petra Rašić, Lučia Galjer, Antonia Muhoberac, Marija Šepić, Marijeta Šiša, Jana Vučković i Ela Žitnik.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2