>
Književnost u Lazaretima - Marija Ott Franolić i Anda Bukvić Pažin
Datum od:
12.04.2024
Art radionica Lazareti 19.00sati
Književnost u Lazaretima -  Marija Ott Franolić i Anda Bukvić Pažin
U petak 12. travnja u 19 sati u Art radionici  Lazareti je još  jedan od književnih razgovora u sklopu ciklusa Književnost u Lazaretima.
Ovoga puta predstavljamo vam Mariju Ott Franolić i Andu Bukvić Pažin. U fokusu će nam biti promocija dviju novih knjiga, ali poznavajući autorice i njihov rad, predmnijevamo da ćemo u razgovoru otvoriti cijeli spektar tema, a ako vas problematika i fenomen čitanja danas zanima, ove dvije autorice će sigurno proširiti vaša znanja, ali i osvijetliti problem.
Razgovor moderira Staša Aras.

Velika važnost malih priča pristupačno je napisana popularnoznanstvena knjiga koja govori o čitanju djeci i s djecom. Objašnjava kako u današnje digitalno doba djecu motivirati i naučiti ih da uživaju u čitanju te kako im pomoći da obogate svoj vokabular i povećaju koncentraciju, ne samo za čitanje nego i za pamćenje i učenje. Autorice su Anda Bukvić Pažin i Marija Ott Franolić.
Dnevnik spisateljice, Virginia Woolf.
Dnevnički zapisi u ovoj knjizi nastajali su od 1918. do 1941, no nevjerojatno su aktualni. Kritičarka Nataša Govedić o knjizi je napisala:" Ako želite znati kako funkcionira književnost iznutra, pročitajte Dnevnik spisateljice. Ako želite učiti o stilovima proze i stilovima kritike, čitajte nekoliko puta Dnevnik spisateljice. Ako želite izdržati u bilo kojoj vrsti stvaralaštva, imajte kraj jastuka Dnevnik spisateljice. Virginia Woolf dala je sve od sebe da nas podrži u turbulencijama umjetničkog rada i da nam se trajno pridruži u krvotoku slova koji još nazivamo i književnošću."

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2