>
Predstavljanje knjige Mihaila Radojičića Shoka "Smrt je uvijek u modi"
Datum od:
16.03.2023
Dvora Ivana pavla II 19.00sati
Predstavljanje knjige Mihaila Radojičića Shoka
Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku poziva na predstavljanje knjige Mihaila Radojičića Shoka Smrt je uvijek u modi koje organizira u suradnji s Društvom crnogorsko-hrvatskog prijateljstva Dubrovačko-neretvanske županije.
*** Crnogorski pisac, scenarist i glumac Mihailo Radojičić Shok nosio je u sebi, kako je rekao „dvadesetipet godina kao biljeg na duši" sramnu i tragičnu istinu o agresiji na susjednu Hrvatsku, na Dubrovnik i njegovu bližu i širu okolicu. Svoje emocionalno opterećenje, mučni pritisak sramote i neizvjesnosti prouzročen činjenicom da mu je i vlastiti otac sudjelovao u vojnom napadu, okupaciji i zločinima izvršenim od strane okupatora na teritoriju Republike Hrvatske, autor Mihailo Radojičić iskazao je romanom neobičnog i kontroverznog naslova Smrt je uvijek u modi. U tom romanu koji ima obilježja postmodernizma autor je otkrio svu bešćutnost ljudske prirode, njezinu surovost i prevrtljivost. Snaga autorove pisane riječi ispunjena je etičkim odnosom prema životu, pa se ona istodobno doživljava kao osuda agresije i kao povijesno sudište zločinima koje su agresori počinili u ime svojih mračnih ideala i pod dvoličnim geslima koja su im služila kao lažno opravdanje. Ispunjen mračnim slikama, tjeskobom i barbarstvom roman je istovremeno protkan istančanom i produhovljenom satirom koja doprinosi tome da se iskustvo života doživljava u ovom romanu u svojoj emocionalnoj punini. ***
O ovoj knjizi će govoriti Nj. E. Veselko Grubišić, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori, akademik Sreten Vujović, prof. dr. sc. Slavica Stojan i autor knjige Mihailo Radojičić Shok.
Predstavljanje knjige održat će se u četvrtak, 16. ožujka 2023. godine, u 19 sati - Dvorana Ivana Pavla II., Dubrovnik.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2