>
DUBROVAČKI KARNEVO 2022
Datum od:
25.02.2022
Datum do:
01.03.2022
Dođite svakako i svakakvi
DUBROVAČKI KARNEVO 2022
1645625405 plakatkarnevo20221 plakatsporkimakaruli
U petak počinje Dubrovački karnevo 2022, dvadeset i drugi po redu. Očekuje vas puno događanja, uživo ili virtualno, bit će za svakoga ponešto! Maškarajte se i pridružite nam se na Stradunu ili u Dvoru kroz sva četiri dana dubrovačkog karnevala. Svakako ne propustite otvaranje karnevala, ali i sve ostale dane sudjelujete u stvaranju ozračja zabave i optimizma koje nam je u ovom vremenu svima potrebno. Za maškarane su osigurani besplatni krafeni!

Tradicionalna manifestacija „Dubrovački karnevo 2022: Četiri dana dubrovačkog karnevala" u svom 22. izdanju održat će se u periodu od 25. veljače do 1. ožujka, a Dubrovčane svih generacija očekuje zanimljiv i raznolik PROGRAM koji i ove godine u uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika dok se realizaciji pridružuju ustanove u kulturi i drugi vrijedni partneri.

Dubrovački karnevo 2022. otvorit će se pred prigodno uređenim ulazom u Lužu u petak, 25. veljače u 12 sati predajom ključa od Grada i mimohodom malih maškara dječjih vrtića Pile i Izviđač. Nastupit će i Plesni studio Lazareti dok će se na ekranu postavljenom iznad ulaza u Lužu prikazati film „Dvadeset godišta Dubrovačkog karnevala" autora Zvonimira Bašice (VSP Video) kao i film o prošlogodišnjem nastupu Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Dubrovačkom karnevalu.

Pozivaju se Dubrovčani, mladi, ali i oni nešto stariji, da uz poznati moto Dubrovačkog karnevala „svakako i svakakvi" dođu na otvaranje karnevalskih programa i tako sudjeluju u stvaranju ozračja zabave i optimizma koje nam je u ovom vremenu svima potrebno. Za svakog sudionika i posjetitelja osigurani su besplatni krafeni.

„Prinčipesin đir kroz godišta od veljuna" doprinos je krojačkog obrta Prinčipesa Marine Glavinić, a desetak djevojaka kroz sva četiri dana Karnevala, na Stradunu će predstavljati kostime nastale kroz dvadesetak godina maškaravanja.

"Veljun u Dvoru" naziv je programa koji zajednički organiziraju Dubrovački muzeji i Dubrovačke ljetne igre, a u atriju Kneževa dvora prigodno urešenom maskama i kostimima, prikazivat će se filmovi autora višeg kustosa Ivice Kipre „Župski karnevo - fešta od škeraca", „Cavtajske maškarate i Dominali" i „Dubrovački veljun - đir kroz godišta". Program „Veljun u dvoru" na rasporedu je sva četiri dana manifestacije - od 16 do 22 sata.

Drugog karnevalskog dana, u subotu, 26. veljače od 11 sati Dubrovčani, ali i njihovi gosti, pozivaju se na Stradun na „Kafu s maškarama". Maškarajte se i uživajte u dobrom društvu i omiljenim napicima po promotivnim cijenama. Cafe barovi „Cele" i „Congo" u periodu od 11 do 13 sati priređuju happy hour, a za pravo karnevalsko raspoloženje pobrinut će se Gradska glazba i Dubrovačke mažoretkinje. Poslijepodne istog dana od 17 sati na rasporedu je „Zoom Zoom faćenda od malih maškara" Plesnog studija Lazareti. Ovaj veseli plesni program, ukoliko vremenske prilike dozvole, održat će se na platou Lazareta, a prenosit će se i on-line putem preko platforme Zoom.

Treći dan Dubrovačkog karnevala 2022, ponedjeljak 28. veljače u 12 sati, donosi maškarani koncert Brass&Percussion septeta Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će nastupiti u atriju Kneževa dvora.

Na Ultime, u utorak, 1. ožujka od 10 do 22 sata u Luži će biti moguće razgledati izložbu fotografija „Deset godina maškaravanja u vrtićima". Od 11 sati mimohodom maškaranih grupa Stradunom predstavit će se Osnovna škola Marina Getaldića. Uslijedit će proglašenje najuspješnijih maškaranih vrtića i škola ispred Crkve svetoga Vlaha uz mimohod nagrađenih grupa školskih i vrtićkih grupa. Naime, iz epidemioloških razloga djeca i učenici maškarat će se u svojim objektima, a na temelju njihovih kratkih video uradaka karnevalski žiri odabrat će najuspješnije. Za sve nagrađene osigurani su krafeni. Na ekranu nad ulazom u Lužu prikazat će se film o maškaranim kompeticijunima u spravljanju šporkijeh makarula proteklih godina. „Dubrovački karnevo 2022: Četiri dana dubrovačkog karnevala" podnevnim nastupom ispred Luže zatvorit će dubrovačka grupa Art.

Tijekom trajanja Dubrovačkog karnevala, od 25. veljače do 1. ožujka prigodnu ponudu šporkih makarula sugrađanima i gostima nude restorani „Orsan", „Lero", „Dalmatino", „Lucin Kantun", Taverna „Loggia", Lobby Bar „Orsula" hotela Valamar Lacroma i „Trattoria" u Sunset Beachu.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2