>
Čitanje s olovkom u ruci plus predstava školjka šumi
Datum od:
10.11.2021
Art radionica Lazareti  18.00sati
Čitanje s olovkom u ruci plus predstava školjka šumi
U trećem modulu Čitanja s olovkom u ruci razgovarat ćemo s Jurajem Arasom i Maruškom Aras o temi adaptacije proznog u izvedbeni ili dramski tekst. Juraja Arasa smo u Dubrovniku imali prilike gledati u monodramskoj izvedbi "Igre proljeća i smrti" prema njegovoj adaptaciji "Proljeća Ivana Galeba" Vladana Desnice. Marušku Aras imat ćemo prilike gledati u, također monodramatskoj izvedbi, predstave "Školjka šumi", nastaloj kao adaptacija romana Slobodana Novaka "Izvanbrodski dnevnik" 11. studenog u ARL.

Maruška Aras mlada je glumica koja već osvaja uloge, kazališta, publiku i nagrade za svoje mahom hrabre i predane izvedbe. Juraj Aras, glumac Kazališta lutaka Zadar, producent Teatra VeRRdi i kulturni aktivist, dobio je u Splitu godišnju nagradu „EN FACE ::: ANFAS", u kategoriji „novo nadahnuće" u umjetničkom djelovanju. Inicijativni odbor građanki i građana Dalmacije 'En face - Anfas' ustanovio je ovu nagradu kako bi afirmirali i promovirali „djelovanje onih pojedinaca koji su nas zadužili i inspirirali na otpor društveno retrogradnim pojavama i konceptima", a dodjeljuje se svake godine povodom Dana oslobođenja Splita.

Osim o radu u kazalištu, Teatru VeRRdi, Vladanu Desnici i Slobodanu Novaku kao iščezlim glasovima Mediterana, radu na tekstu i procesu adaptacije proznog teksta u izvedbeni, razgovrat ćemo o nezavisnoj umjetničkoj i kulturnoj sceni u Zadru.

Bilo bi dobro ovu najavu započeti riječima: Veze između Dubrovnika i Zadra drevne su i važne. Osim arhiva čuvamo i nezavisnu scenu.

Program se provodi u sklopu obilježavanja Godine čitanja i Nacionalne strategije poticanja čitanja. Aktivnosti podržava Ministarstvo kulture i medija RH.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ. Posjetiteljima je obvezno ispravno nošenje zaštitne maske na licu za vrijeme boravka u zatvorenom prostoru.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2