>
Međunarodni festival analogne vektorske grafike – VECTOR HACK 2020
Datum od:
09.10.2020
Datum do:
10.10.2020
Dubrovnik / Art Radionica Lazareti / 09. i 10. listopada 2020.
Međunarodni festival analogne vektorske grafike – VECTOR HACK 2020

DUBROVNIK ARL 9/10/2020

19:00 Izložba "INFLUX" Evan Henry (USA)

20:00 – 22:00 AV perfomances and screenings Branimir Štivić /HR/ live Screening T.B.A.

streaming: www.youtube.com/c/VectorHackFestival/

DUBROVNIK ARL 10/10/2020

15:00-18:00 Razgovor i prezentacija: James Lehman LaserBoy Panel: T.B.A.

streaming: www.youtube.com/c/VectorHackFestival/

15:00-22:00 Izložba "INFLUX" Evan Henry (USA)

20:00-22:00 AV perfomances and screenings Ivan Marušić Klif /HR/ live Screening T.B.A.

streaming: www.youtube.com/c/VectorHackFestival/



Na fizičkim lokacijama u Rijeci, Ljubljani i Dubrovniku predstavljamo atraktivne multimedijalne nastupe hrvatskih i stranih umjetnika (Philipp Haffner, Bernhard Rasinger, Alberto Novello, Hrvoje Radnić, Branimir Štivić i Ivan Marušić Klif), program video radova, multimedijalne instalacije, laserske projekcije u javnom prostoru, izložbu fotografija i radionice. Program predavanja se odvija online, uz razgovor s predavačima uživo odmah nakon svakog predavanja. Na radionicama ćemo polaznike upoznati s osnovnim alatima za sintezu vektorskih audio vizualnih grafika.

Umjetnici koji dolaze na festival koriste lasere, analogne osciloskope, stare konzole za video igre, strojeve za mehaničko crtanje i drugu opremu za ostvarenje audiovizualnih djela koja se radikalno razlikuju od onoga što je moguće na digitalnom ekranu. Predavanja i prezentacije uključujuju hrvatskog pionira vektorske grafike i autora prve kompjuterske animacije u Hrvatskoj, Tomislava Mikulića i pionira slovenske video umjetnosti Mihu Vipotnika. Prezentacije će nadograditi i proširiti teme obrađene u prvom izdanju Vector Hack festivala 2018. Sva ovogodišnja predavanja će biti objevljena online uz arhivu od dvadesetak predavanja s prošlog izdanja festivala.

Teme uključuju mehaničke uređaje za iscrtavanje grafika, povijest medijske umjetnosti, suvremenu umjetničku praksu laserskih umjetnika i recentna hardwerska rješenja za analognu vektorsku grafiku gdje će među ostalim predstaviti Neon Captain "Radiator" laserski sintisajzer i Analog Paradigm modularni analogni kompjuter. Povijest vektorske grafike predstaviti će se predavanjima o Steini i Woody Vasulka, Benu Laposkyom i Heinrichu Heidersbergeru.

Kustosi festivala su umjetnici Ivan Marušić Klif, Derek Holzer i Chris King.

Ulaz na sve programe Vector Hack Festivala je slobodan.

Festival Vector Hack u Dubrovniku se realizira u sklopu programa Grad je mrtav. Živio Grad! Art radionice Lazareti 2020.
Programske aktivnosti ARL podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Zaklada Kultura Nova.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2