>
#kulturauđiru // Radionice ”Učimo dubrovački” s Lukom Paljetkom u ljetnikovcu Skočibuha
Datum od:
11.07.2020
Ljetnikovac Skočibuha 10.00 sati
#kulturauđiru // Radionice ”Učimo dubrovački” s Lukom Paljetkom u ljetnikovcu Skočibuha
U sklopu projekta #kulturauđiru, Dubrovačke knjižnice organiziraju radionice 'Učimo dubrovački' s Lukom Paljetkom, edukativni program za skupinu polaznika koja želi bolje upoznati povijest i kulturu Dubrovnika, a osobito lik Marina Držića. Skupina će se sastajati subotom tijekom razdoblja od 20. lipnja do 1. kolovoza 2020. s početkom u 10 sati.

Radeći s akademikom Lukom Paljetkom obrađivat će se više i manje poznati Držićevi tekstovi. Osim lika i djela Marina Držića polaznici će se upoznati s brojnim činjenicama iz povijesti Dubrovačke Republike i razdoblja renesanse te imati priliku čuti podatke koje za vrijeme redovitog školovanja možda nisu čuli. Radeći na tekstovima upoznat će se s Držićevim jezikom, njegovim specifičnostima i mogućnostima upotrebe. Poželjno je da polaznici prisustvuju svim radionicama kako bi skupina mogla nesmetano napredovati u radu.

Ljetni ciklus radionica "Učimo dubrovački" počinje u subotu, 20. lipnja 2020., s početkom u 10 sati u ljetnikovcu Skočibuha. Za sudjelovanje na radionicama potrebno se prijaviti na mail adresu [email protected] ili na broj telefona 020/441-399.


Prva radionica "Učimo dubrovački" bila je održana 7. ožujka u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, a sada će se u sklopu programa Dubrovačkih knjižnica "Ljeto u Skočibuhi" održavati na taraci renesansnog Ljetnikovca.

Radionice se odvijaju uz potpore zaklade Caboga Stiftung i Grada Dubrovnika.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2