>
  • Vijesti
Na Forbesovoj listi 20 najboljih mjesta u Europi za život, rad i investiranje nalazi se i Dubrovnik
Datum od:
01.12.2020
Na Forbesovoj listi 20 najboljih mjesta u Europi za život, rad i investiranje nalazi se i Dubrovnik
Američko izdanje časopisa Forbes objavilo je listu 20 najboljih mjesta u Europi za Amerikance – za život, rad ili investiciju. The 20 Best Places For Americans To Live, Invest, Work In Europe, među kojima se našao i Dubrovnik.
Na temelju različitih kriterija, uključujući prisutnost međunarodne škole, kvalitetu života, zdravstveni sustav, internetsku vezu, blizinu zračnih luka s međunarodnim letovima, troškove života, aktivnu zajednicu iseljenika i nisku stopu kriminala, organizacija Best European Destinations (EBD) otkrila je svoju ljestvicu najboljih europskih mjesta za američke iseljenike, gdje mogu živjeti na nekoliko mjeseci, godina ili trajno, investirati, umiroviti se ili stvarati nove projekte.
Dvadeset gradova izabrano je od prvotno 120 predloženih odredišta.
"Bill i Hilary Clinton vole ovo odredište za odmor. Otkrijte ga za boravak ili ostavite tu svoju prtljagu na nekoliko mjeseci ili trajno. Dubrovnik je priča o Jadranu, nevjerojatan grad koji je nadahnuo mnoge umjetnike, dizajnere, scenariste i filmaše.
Odlično je odredište za mlade (s međunarodnim sveučilištem). Grad privlači i one koji razvijaju turistički projekt ili rade na daljinu u prekrasnom povijesnom okruženju, uživajući u suncu tijekom cijele godine. Dubrovčani imaju snažne i jednostavne vrijednosti usredotočene na gostoljubivost, poštovanje, iskrenost i autentičnost, navodi EBD.
"Ovaj srednjovjekovni grad, koji se smatra jednim od najljepših u Europi, nudi brojne mogućnosti onima koji su spremni investirati i stvoriti vlastite projekte. Zašto ne pokrenete svoj posao planera vjenčanja u Dubrovniku?" sugerira EBD.
"Ako ste u mirovini, uživajte u lijenim danima, kulturnim i gastronomskim otkrićima u Dubrovniku i okolici. Ne propustite posjetiti i Cavtat", stoji u tekstu, među ostalim, a dodaju kako Dubrovnik ima izravnu vezu s američkim zračnim lukama
Biti na listi sa Berlinom, Madridom, Atenom, Briselom i još mnogim drugim mjestima je uistinu impresivno.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2