>
  • Vijesti
Dodjela zahvalnice dugogodišnjoj gošći Dubrovnika
Datum od:
30.06.2017
AUSTRIJANKA MARGIT MÜLLER VJERNA DUBROVNIKU PEDESET GODINA
Dodjela zahvalnice dugogodišnjoj gošći Dubrovnika
img_7257 img_7258 img_7259 img_7260

Mala svečanost dodjele zahvalnice Margit Müller, dugogodišnjoj gošći Dubrovnika, upriličena je u petak, 30. lipnja, u Zatonu Malom.

Slijedom lijepog običaja Turističke zajednice grada Dubrovnika da simbolično daruje dugogodišnje goste, koji su ujedno i najbolji promotori turističke ponude, prigodnu zahvalnicu, buket cvijeća i poklon, staklenu statuu sv. Vlaha za uspomenu, dobila je Margit Müller, u znak zahvalnosti za vjernost Dubrovniku dugu pedeset godina.

Gđa. Müller iz Salzburga, u Austriji, prvi put je ljetovala u Dubrovniku kao dijete od 7 godina davne 1967. godine kad je s roditeljima dolazila u Zaton Mali, kod obitelji Viska i Marije Puljizević, uzastopno do 1991., kad je uslijedio prekid od tri godine uzrokovan ratom. Već od 1994. godine ta tradicija se nastavila do danas.

Margit Müller doživljava obitelj Puljizević kao svoju drugu obitelj, a njihov dom kao svoj. Skoro sva svoja ljeta je provela u Zatonu pa ima i puno prijatelja među mještanima. Ovo lijepo prijateljstvo započelo je 1967. kad su roditelji Margit Müller u spontanoj šetnji sa svojom 7-godišnjom djevojčicom kroz Zaton zamolili mještane Viska i Mariju Puljizević da im se pridruže na ribanju s barkom. Nakon dobrog ulova, ukusno spravljene ribe i toplog gostoprimstva odlučili su ubuduće ljetovati baš tu.

U ime TZ grada Dubrovnika Zahvalnicu za vjernost Dubrovniku i prigodne poklone uručile su Sandra Milovčević i Daria Dražeta, koje su zahvalile gđi.Müller na vjernosti i izrazile nadu da će još puno budućih godina posjećivati Dubrovnik i Zaton.

Za TZ grada Dubrovnika ovakvi dugogodišnji gosti posebno su dragocjeni, jer su odani našem kraju i svoju privrženost s ponosom ističu i u svojim domovinama.

   
Info Informativni
uredi
  Pile Brsalje 5
T 020 / 312-011 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - ned: 08:00 - 21:00h


Gruž Obala I. Pavla II, 1
T 020 / 417-983 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - ned: 08:00 - 20:00h
 VIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2