>
  • Vijesti
GRAD SLAVI Dubrovnik - Šampion hrvatskog turizma 2016. godine
Datum od:
30.10.2016
U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, koja je 26. i 27. listopada održana u Bolu na Braču, Dubrovnik je osvojio priznanja „Šampion hrvatskog turizma" i „Najuspješnija CITY BREAK destinacija.
GRAD SLAVI Dubrovnik - Šampion hrvatskog turizma 2016. godine
zahvalnice_107 zahvalnice_103 zahvalnice_020 zahvalnice_040_1 zahvalnice_034 zahvalnice_022
Osim toga, nagrađen je i veliki broj dubrovačkih djelatnika i poslovnih subjekata u turizmu.


Tim povodom u tvrđavi Revelin, u subotu, 29. listopada Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika priredili su prigodnu svečanost. Osim dodjele nagrada ovogodišnjim laureatima, posebna priznanja Grada Dubrovnika uručena su svima onima koji su svojim predanim i cjelogodišnjim radom doprinijeli da naš grad ponese ovu prestižnu titulu. Nagrade i priznanja uručili su gradonačelnik Andro Vlahušić, pročelnik UO za poduzetništvo, turizma i more Vlaho Margaretić i direktorica TZGD-a Romana Vlašić.

Zahvalnice su osim brojnih hotela i turističkih agencija, dobili Društvo prijatelja dubrovačke starine, Dubrovački simfonijski orkestar, DURA, Gorska služba spašavanja, Domouprava, Hitna služba, Gradsko društvo crvenog križa, Hrvatska gospodarska i obrtnička komora, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Kazalište Marina Držića, Kinematografi, Lučka kapetanija i uprava, Libertas, Linđo, Luka Dubrovnik, Ljetne Igre, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Rezervat Lokrum, Sanitat, Turistička i ugostiteljska škola, Umjetnička galerija, Dubrovački vatrogasci, Vrtlar, Zračna luka Dubrovnik, te mnogi drugi.

U uvodnom govoru gradonačelnik Andro Vlahušić zahvalio je svima što su pomogli ostvariti jednu prelijepu dubrovačku, ali i hrvatsku priču. „U ovoj 2016. godini, koja je po svemu oborila rekorde i postala najuspješnija turistička godina, ne samo u Dubrovniku i našoj Županiji, nego u cijeloj Hrvatskoj, dobiti nagradu, koju daje država, koju daje struka, institucije države koje su prepoznale da je Grad Dubrovnik i svi pojedinci zaslužni za to, je ogromno priznanje!“, poručio je Vlahušić.

Vlahušić se u govoru zapitao "koliko možemo ići naprijed", zaključivši kako je odgovor "jako puno jer tek sada počinjemo". Dodao je da je postignut mir s agencijama zbog čega se zahvalio Gradskom vijeću, preciziravši kako "nema potrebe ratovati kad su ciljevi ostvareni", ali i dodavši kako je "normalno da unutar obitelji postoje prijepori". Osvrnuo se i na uspjehe ostvarene u privatnom smještaju, značajne pomake u zabavnom programu, što je doprinijelo da Dubrovnik danas živi 24 sata dnevno, ali i na kreiranje novih sadržaja poput Zimskog festivala. Nije izostavio ni činjenicu da se Dubrovnik pretvara u najpoželjniju filmsku destinaciju. 

Podsjetino, na Danima hrvatskog turizma u Bolu na Braču, Dubrovnik je osvojio priznanja „Šampion hrvatskog turizma“ i Najuspješnija CITY BREAK destinacija“. U kategoriji ‘Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku priznanja su osvojili i brojni dubrovački hoteli. Valamar Lacroma Dubrovnik izabran je za najbolji kongresni hotel, hotel Dubrovnik Palace za najbolji odmorišni hotel s pet zvjezdica, hotel Neptun za odmorišni hotel s četiri zvjezdice, Valamar Dubrovnik President hotel za najbolji wellness hotel, The Pucić Palace za mali i prijateljski hotel, Villa Dubrovnik osvojila je nagradu za jedinstveni luksuzni hotel, za luksuzni hotel, kao i za hotel godine. Nagrade su dodijeljene i djelatnicima godine. U kategoriji „Čovjek – ključ uspjeha“ Katija Zvone Krmek (ALH) dobila je nagradu za djelatnika prodaje i marketinga u turizmu, a Mateo Gverović (Valamar Riviera) proglašen je kuharom godine. Općina Konavle je izabrana za najuspješniju destinaciju ruralnog turizma.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2