>
  • Vijesti
Dubrovnik se predstavlja na manifestaciji "Obala Europe" u Parizu
Datum od:
21.06.2016

GLAZBENO –SLATKI POZIV ZA POSJET DUBROVNIKU

Dubrovnik se predstavlja na manifestaciji
pariz2 pariz3 pariz4 parizpariz

U sklopu nogometnog prvenstva „EURO 2016“ u francuskom glavnom gradu Parizu, 18.lipnja započeo je promotivni projekt "Obala Europe", na kojemu se jučer 20.lipnja i danas 21.lipnja predstavlja Dubrovnik. U organiizaciji TZ grada Dubrovnika, u Parizu glazbeni program izvodi Klapa Kaše, a dubrovačke gulozece, slatkiše i promotivne materijale posjetiteljima dijele Sandra Milovčević i Doris Milidragović, iz TZ grada Dubrovnika,  odjevene u konavoske narodne nošnje.

Na vrlo poznatoj pariškoj esplanadi ispred gradske vijecnice (Hotel de Ville) 18.lipnja započeo je veliki promotivni projekt „Obala Europe“  putem kojeg sve 24 zemlje sudionice nogometnog  prvenstva mogu predstaviti svoju kulturnu i turističku dimenziju.
Rijec je o vrlo frekventnoj lokaciji u neposrednoj blizini popularne gradske četvrti Marais i slavne katedrale Notre Dame odnosno Latinske cetvrti. na kojoj se do završetka 10.srpnja, očekuje više od tri milijuna posjetitelja.

Predstavljanje Hrvatske organizira Glavni ured HTZ-a, koji  u realizaciji  projekta surađuje s ministarstvima turizma, vanjskih i europskih poslova te kulture i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

U posebno uredjenom prostoru „hrvatskog paviljona“ informativno osoblje HTZ-a posjetiteljima od 18. lipnja do 10.srpnja svakog dana od 13 – 22h pruža informacije o cjelokupnoj hrvatskoj turističkoj ponudi. U istom prostoru prikazivat će se i promotivni filmovi hrvatskih destinacija, a u suradnji s partnerima, organizirat ce se i nagradne igre putem socijalnih mreza s vrijednim nagradama (all inclusive boravci u hrvatskim hotelima, povratne avio karte.. ), dijeliti brosure iz edicije Hrvatske turističke zajednice, razglednice s potpisima hrvatskih igrača te suveniri HTZ-a odnosno HNS-a.

20. i 21. lipnja 2016. predstavlja  se naš grad, u Francuskoj poznat  kao mediteranski biser bogate kulturne baštine. Na otvorenom prostoru ispred hrvatskog paviljona organiziran je nastup dubrovačke Klape Kaše, a informatorice odjevene u konavoske narodne nošnje, posjetiteljima dijele ,arancine i bruštulane mjendule, te za ovu priliku posebno pripremljeni promotivni letak. Svjetski dan glazbe 21.lipnja i inače se u Parizu obilježava posebno svečano nizom glazbenih događanja,  a posjetitelji manifestacije „Obala Europe“ uz ovaj dan mogu uživati u dalmatinskoj klapskoj pjesmi .

Prvog dana dubrovačkog nastupa hrvatski paviljon posjetili su predstavnici Grada Pariza Sanchez Ruivo, zadužen za EU pitanja i Jean Francois Martins, zadužen za sport i turizam u gradskoj upravi Pariza, kao i predstavnice hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2