>
Brodske veze

Dubrovnik je povezan redovnim brodskim linijama s obližnjim otocima i susjednim gradovima na obali...

Brodske veze

Brod za otok Lokrum

Brod za otok Lokrum (posebni rezervat šumske vegetacije u blizini Dubrovnika) polazi iz Gradske luke (povijesna jezgra grada) svakih pola sata u sezoni, a pristaje na otok Lokrum u uvalici Portoč. Vožnja traje desetak minuta. Karte se kupuju ispred broda. Brod ne vozi u slučaju lošeg vremena i tijekom zime. (www.lokrum.hr)

Brod za Elafitske otoke
Brod za Elafitske otoke (Koločep, Lopud, Šipan) polazi iz Luke Gruž. Vozni red potražite u poslovnici Jadrolinije u Gružu koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta pristajanja ili u informativnim uredima Turističke zajednice grada Dubrovnika. Karte također možete kupiti u poslovnici jadrolinije. (www.jadrolinija.hr)

Brod za otok Mljet
Na otok Mljet možete stići  hidrogliserom "Nona Ana" koji u sezoni uplovljava osim u Sobru i u Luku Polače u blizini Nacionalnog parka Mljet. Za više informacija obratite se u agenciju G&V Line. (www.gv-line.hr)
Iz luke Sobra tijekom cijele godine agencija Jadrolinija održava i trajektnu liniju sa lukom Prapratno na Pelješcu. (www.jadrolinija.hr)

Brod za Mljet, Korčula, Hvar, Brač i Split
Brodska kompanija „Kapetan Luka" tijekom ljetnih mjeseci između Splita i Dubrovnika održava dvije brobrodska katamaranske linije. Na prvoj, koju vozi „Krilo Jet", iz Splita se u jutarnjim satima u Dubrovnik može krenuti preko Brača, Hvara, Korčule i Mljeta (Sobra), a iz Dubrovnika je povratak u poslijepodnevnim satima. Od proljeća linija prometuje četiri puta dnevno, dok tijekom ljetnih mjeseci prometuje svaki dan. Sličan raspored ima i katamaran „Krilo Eclipse", koji tijekom ljetnih mjeseci svaki prometuje svaki dan na relaciji Split-Brač (Bol)-Makarska-Korčula-Mljet (Sobra)-Dubrovnik i obratno. Karte za obje katamaranske linije mogu se kupiti putem web stranice ove brodske kompanije (www.krilo.hr) ili kod lokalnih agenata.

Dubrovnik – Budva - Dubrovnik
SAILING SCHEDULE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2