>
CABARET: “VLA VLA VLAJLAND” - IVAN LEO LEMO
Datum od:
24.10.2020
Kazalište Marina Držića 21.00sati
CABARET: “VLA VLA VLAJLAND” - IVAN LEO LEMO
Nakon vrhunskih cabareta „Splićanke" i „Preko veze" koji su oduševili publiku, Ivan Leo Lemo oduševljava svojim najnovijim cabaret hitom – Vla Vla Vlajland!

Pišući ga za svoju višedesetljetnu suradnicu i muzu Eciju Ojdanić, Vla Vla Vlajland svojevrsni je nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Preko veze.

Upravo u cabaretu „Preko veze" posebnu simpatiju publike privukao je lik Vlajne, čistačice koja se na sebi svojstven način borila za svoju egzistenciju te tom borbom doživjela prosvijetljenje kroz spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Ovu narodnu heroinu sudbine je odvela, a gdje drugdje, do u Njemačku!

U zemlji snova naših gastajbajtera snašle su je brojne pustolovine kojima ona stoički odolijeva ko prava zdravorazumska žena s kamenjara, čvrsto gazeći sve prepreke koje život stavlja pred nju, uključujući i čudno doba korona virusa u svijetu. Cabaret Vla Vla Vlajland svojevrsni je i hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili,već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh.

Nek nam koplja dobrih namjera pogode alku Vašeg srca usridu!

Hvala Vam, draga publiko što u ovim vremenima socijalne distance svojim dolaskom na našu predstavu podržavate jedno nezavisno kazalište, ali i kazalište kao takvo.

Ivan Leo Lemo

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2