>
SENTIMENTO 2019 - Koncert Joe Meixner - klavir
Datum od:
01.06.2019
1.lipnja 2019. 20.30, Knežev dvor, Koncert " A life for music" Joe Meixner, klavir
SENTIMENTO 2019 - Koncert Joe Meixner - klavir
Joe Meixner strastveni je pijanist koji se na svjetskim pozornicama osjeća kao kod kuće. Glasovir je počeo svirati u dobi od sedam godina. S dvanaest godina počeo je skladati, improvizirati i svirati na prvim koncertima. U petnaestoj godini uslijedio je njegov prvi angažman kao klavijaturista - Arsen Dedić, Miro Ungar, Dado Topić, Zdenka Kovačiček, Kazalište Komedija, samo su neka imena s kojima je Joe Meixner na početku svoje karijere surađivao.

Nešto kasnije, boraveći u Los Angelesu, postao je pijanist za zvijezde poput Trini Lopeza, dijelio je pozornicu s Eltonom Johnom i Lisom Stansfield, skladao je za Disney Channel, Fox Chanel i postao traženim event-specijalistom na međunarodnoj sceni. On je prije svega, ističe, pijanist, ali i skladatelj, producent i glazbeni znanstvenik koji se posvetio glazbenoj terapiji i kreator piano medicine. Život je posvetio glazbi. Kada je prije nekoliko godina bio prisiljen boriti se sa zdravstvenim problemima, između ostalog s povišenim krvnim tlakom, počeo je ispitivati učinak određenih vrsta glazbe na svoje zdravstveno stanje, te je tako otkrio njihovo ljekovito djelovanje. Nakon tog saznanja, Meixner se između ostalog posvetio „piano medicine®", blagotvorno nježnoj, osjećajnoj klavirskoj glazbi s trenutnim, primjetnim učinkom na šlušatelja.

Već je dugo poznato da glazba može djelovati ljekovito na organizam. Međutim, dokazivanje tih učinaka bilo je moguće tek modernijim metodama snimanja, kao što su računalna tomografija, pregled magnetskom rezonancijom ili analizom srcanog variabiliteta (HRV – Heart rate variability).

„Pomoću magnetske rezonancije, moguće je izravno promatrati aktivnost mozga pod utjecajem glazbe", objasnio je Meixner. „Također je psihoneuroimunologija zaslužna za mnoga saznanja kojima glazba postaje opcija u liječenju."

Tako je danas poznato i dokazano da – glazbom izazvani – pozitivni osjećaji, kao što su veselje ili opuštenost, jačaju naš imunitet, dok će negativni osjećaji izazvati slabljenje imuniteta.

Uz jačanje imuniteta, glazba može spustiti visoki krvni tlak, ublažavati bolove, poboljšati kvalitetu sna, opustiti mišiće i disanje ili reduciratiti frekvenciju otkucaja srca. Ljekoviti zvukovi čak i djeluju tijekom dubokog sna. Aktivnosti lijeve polutke mozga su u našem društvu često vrlo dominantne. Glazba i ritam mogu smiriti te aktivnosti te stimulirati dublje regije mozga. Glazba se također primjenjuje terapijski na području anestezijologije, prilikom liječenja strahova i bolova, pri porodu ili u terapiji nakon moždanog udara.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2