>
Paralelni pomaci ~ simulacije
Datum od:
15.11.2019
Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora sa zadovoljstvom Vas pozivaju na predstavljanje projekta 'Paralelni pomaci ~ simulacije' rezidencija @ Galerija Flora /08.—15. 11. 2019/., u petak 15. 11. 2019. u 14h u Galeriji Flora.
Paralelni pomaci ~ simulacije
'Paralelni pomaci ~ simulacije' multimedijska je produkcija s tematikom umjetničkog stvaralaštva u virtualnoj zbilji, a koja povezuje 24-ero lokalnih i inozemnih autora i autorica, iz 8 različitih država, u čitavom nizu različitih digitalnih umjetničkih i znanstvenih ispreplitanja. Autorska djela i doprinosi, stopljeni u jednu suradničku skulpturalnu instalaciju koja djeluje na dva plana – fizičkom i virtualnom, referiraju se na kontekst hrvatskog priobalja kao mjesta susreta i suradničke prakse kao stvaralačke metodologije, a u kontekstu najsuvremenijeg oblika simulacijskog umjetničkog, transdisciplinarnog stvaralaštva.
Program rezidencije 2019. gostuje u Galeriji Flora, te prikazuje instalaciju nastalu suradničkim djelovanjem, a koja proizlazi iz umjetničke VR rezidencije ('VR inkubator') koja se 2018.–2019. održava pod umjetničkim i tehničkim vodstvom Tea Stražičić,Marta Stražičić i Filipa Ugrina, a u okviru suradničkog programa umjetničke organizacije Format C i čitavog niza partnera, savjetnika i suradnika koji se nastavlja i u 2020. godini.
'VR inkubator' je inkluzivan i multidisciplinaran, umjetnički i suradnički, rezidencijalan program otvorenog laboratorija s tematikom 'VR umjetnosti'- umjetnosti u trodimenzionalnom prostoru virtualne realnosti ;s naglaskom na istraživanju njenih potencijala, te raznolikih konteksta njenog nastanka.

Autori i autorice čija djela su uključena u VR_inc: TEA STRAŽIČIĆ, MARTA STRAŽIČIĆ, FILIP UGRIN, IVANA PICEK, NICHOLAS ZHU (glazba i SFX), SAMUEL CAPPS, VIRGILE ITTAH i KAI YODA, LUKAS SCHMECK i KATHARINA JOY BOOK, JOSIPA KROLO, TINA SPAHIJA, ANĐELA TENŠEK, SUNČANA BRKULJ, ALEJANDRO SAURÍ SUÁREZ (glazba i SFX), MARKO ŽMAK.
U okviru rezidencije održava se otvoreni razgovor na temu prisutnosti i vrijednosti umjetnosti virtualne zbilje u kontekstu kulturne produkcije u RH, 15. studenog 2019., a na kojemu će govoriti Marta Stražičić, Tea Stražičić i Marko Žmak.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2