>
DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL 2020 - Advent u gradu kolendara
Datum od:
28.11.2020
Datum do:
06.01.2021
od 28. studenog 2020 do 6. siječnja 2021
DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL 2020 -  Advent u gradu kolendara
dzf_dubrovnik_1 dzf_dubrovnik_3 dzf_dubrovnik_4 dzf_dubrovnik_5 dzf_dubrovnik2
VIDEO DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL

Ovogodišnji Dubrovački zimski festival organizira se u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a održat će se u periodu od 28. studenog 2020. do 6. siječnja 2021. godine, u organizaciji Grada Dubrovnika , Dubrovačkih ljetnih igara i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Program je zbog trenutačne epidemiološke situacije planiran u skromnijem obliku i u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.
Dočekujući najljepše doba u godini, grad će zasjati u zimskom ruhu, okićen s preko tisuću rasvjetnih dekorativnih elemenata i tisuću metara dekorativne lovorike koja će krasiti gradska pročelja, a više od trideset velikih i malih božićnih drvaca donijet će toplinu blagdana u svako gradsko naselje.

Dubrovčani i posjetitelji imat će tako priliku doživjeti advent, samo u intimnijem ozračju, bez velikih okupljanja, koncerata i kućica na Stradunu.

Podnaslov ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala je Advent u gradu kolendara te će našoj tradiciji kolendavanja festival biti najvećim dijelom i posvećen.

Kolenda je ono što nas čini posebnima u Hrvatskoj i šire. Uvodimo jednu novost, cabrio ''pop up'' autobus Libertasa koji će obilaziti grad i gradske kotare, a bendovi, klape i predstavnici kulturnih ustanova izvodit će kolendu i ostale napjeve.

Novitet ovih blagdana je i „photo point" Adventski vijenac na Luži, idealno mjesto za sve ljubitelje fotografije koje će za sve posjetitelje biti otvoreno petkom i subotom poslijepodne te nedjeljom ujutro, uz pridržavanje epidemioloških mjera, a ukrašena će biti i od ranije poznata lokacija za fotografiranje na Trgu oružja.

Dubrovački kinematografi su za vrijeme adventa pripremili poseban program za ljubitelje filma u sklopu drive in kina koje će biti smješteno na parkingu Radeljević. Održavat će se dvije projekcije dnevno uz poseban obiteljski vikend program, od četvrtka do nedjelje. Program počinje 3. prosinca, a popis projekcija bit će objavljen na mrežnim stranicama Dubrovačkog zimskog festivala i Dubrovačkih kinematografa.

Također, na radost najmlađih svakim danom kroz Uvalu Lapad od 10.00 do 16.00 sati prometovat će omiljeni Adventski vlakić u intervalima od 30 minuta koji će biti besplatan za sve putnike, a u prolazu gradom moći će susresti i omiljenog meda.

Pripremljeni su i brojni popusti za posjetitelje u gradskim kulturnim ustanovama, restoranima, a svi podaci mogu se pronaći na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Ovogodišnji program prilagođen je preporukama HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a svi sudionici i posjetitelji mole se da se pridržavaju istih. Održavanje planiranih programa ovisit će o epidemiološkoj situaciji i daljnjim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Više o događanjima u Dubrovniku tijekom nadolazećih blagdana na www.dubrovackizimskifestival.com te na Facebook i Instagram stranicama Dubrovačkog zimskog festivala.

Programi kulturnih ustanova

Dubrovačke kulturne ustanove su uz svoje redovne programe za ovogodišnje adventsko razdoblje pripremile i prigodne sadržaje za sve uzraste. Umjetnička galerija Dubrovnik održat će Božićne likovne radionice za predškolski i školski uzrast, Dom Marina Držića, u suradnji s dubrovačkim školama i vrtićima, organizirat će već tradicionalno kićenje gradskih izloga dok će Kulturno - povijesni muzej u Kneževu dvoru imati stručno vodstvo za odrasle kao i edukativne radionice za djecu Božić i Stara godina kod Kneza, a u Dvoru će za posjetitelje biti izložen i prigodni prikaz blagdanskog interijera.

Etnografski muzej će kroz stručno predavanje Kiti, kiti bonbinje staroj babi za grinje! publiku naučiti o obrednom značaju biljaka u božićnim običajima, a uz to bit će predstavljeno i božićno drvce s ukrasima i dopisnicama iz fundusa muzeja dok će one najmlađe razveseliti dječja kolenda od Široke ulice do žitnice Rupe kao i čitanje bajki. Prirodoslovni muzej održati će kreativne radionice izrade božićnog drvca i ukrasa namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta, a Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad zabavljat će najmlađe na radionicama izrade božićnih ukrasa.

POPUSTI I POSEBNE POGODNOSTI TIJEKOM DZF

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2