>
Međunarodni dan muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik
Datum od:
18.05.2017
18.00 h, Umjetnička galerija Dubrovnik
Međunarodni dan muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik
Umjetnička galerija Dubrovnik i ove će godine prigodnim programom obilježiti Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja. Program započinje u 18 sati i to stručnim kustoskim vodstvom kroz stalni postav Umjetničke galerije Dubrovnik na engleskom jeziku, dok će u 19 sati biti i stručno kustosko vodstvo na hrvatskom jeziku.
Potom, za sve one koji žele saznati nešto više o Palači Banac, dr. sc. Antun Baće održat će vrlo zanimljivo predavanje naziva „Palača Banac na Pločama u kontekstu dubrovačke arhitekture između dva svjetska rata" koje će započeti u 20 sati. Palača brodovlasnika Boža Banca na Pločama (danas Umjetnička galerija Dubrovnik) dovršena 1939. godine prema projektu Lavoslava Horvata i Harolda Bilinića, jedno je od najznačajnijih arhitektonskih ostvarenja dubrovačkog međuraća. Da bi se pokušao objasniti njen značaj te ambivalentni odnos prema suvremenosti i nasljeđu, potrebno je okolnosti njenog nastanka postaviti u širi kontekst. Uz osnovne podatke o lokalnim političkim i društvenim prilikama, izlaganjem će se pružiti uvid u osobitosti urbanističkog razvoja i izgradnje te dati kratki pregled arhitektonskog stvaralaštva međuratnog razdoblja u Dubrovniku. Konačno, nastojat će se obuhvatiti svi aspekti relevantni za nastanak palače oblikovno duboko ukorijenjene u lokalnu tradiciju.
Ulaz će za sve posjetitelje biti besplatan, a osim pripremljenog programa, posjetitelji mogu obići i aktualne izložbe, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik izložbu renomiranog hrvatskog umjetnika Tomislava Buntaka „Ljudski vrt milosti", a u Galeriji Dulčić Masle Pulitika izložbu mlade dubrovačke umjetnice Iris Lobaš Kukavičić „Deset susreta". Također, na svakoj će se lokaciji na prigodnom popustu od 50% moći kupiti sve publikacije Umjetničke galerije Dubrovnik.
Obilježimo zajedno Međunarodni dan muzeja!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2