>
  • Vijesti
26.10.2023
25.10.2023
Istraži Dubrovnik ovog listopada trčeći na najvećoj svjetskoj trail utrci
24.10.2023
RADIONICAMA ZA NAJMLAĐE ZAPOČELE AKTIVNOSTI FESTIVALA SVJETLOSTI LUMIART 2023.
16.10.2023
Vrhunske gastronomske poslastice u Dubrovniku!
12.10.2023
Jubilarni, 10. Good Food Festival započeo je u ponedjeljak 9. listopada i trajat će sve do nedjelje, 22. listopada.  Osim posebnih festivalskih menija koje su pripremili dubrovački ugostitelji u okviru Dva tjedna dubrovačkih restorana, ovogodišnji dvotjedni program obogaćen je slatkom festivalskom ponudom i vinokušnjom, radionicama, gastro turama „Dubrovnik na pjatu“ , tradicionalnom školom kuhanja te Sajmom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu, a bogat festivalski program očekuje nas i tijekom prvog festivalskog vikenda.
Osim programa posebnih restoranskih menija Dva tjedna dubrovačkih restorana, bogat festivalski program očekuje nas tijekom prvog vikenda 10. Good Food Festivala.
U petak, 13. listopada, u Udruzi Deša u 11 sati, održat će se prezentacija projekta i priručnika „Pazija – priručnik za branje jestivog samonikolog bilja“, autorice Katije Živković, s ciljem popularizacije ove skoro zaboravljene tradicije dubrovačkog kraja.
Dubrovačka pivovara, od petka, 13. listopada, do nedjelje, 15. listopada, od 12-24 sata, organizira Smoke & Fire Weekend at DBC, uz Fat Bastard Smokehouse and BBQ hranu te živu glazbu od 20h; u petak u izvedbi Ivan Grobenski, u subotu – grupa Stillness te nedjelju DJ Emir.
U petak, 13. listopada, od 17.30 sati, poseban event vinokušnje „Pink Sunset“ u organizaciji EventLab-a privući će sve ljubitelje rose vina u Love bar, uz zalazak sunca, odabranu selekciju rose vina i živu glazbu u izvedbi Doris Kosović. Potrebna je prethodna rezervacija na [email protected] .
U subotu 14. listopada, na otoku Kalamoti održat će se radionica branja i pripremanja pazije uz voditeljice Katiju Živković i Jadranku Ničetić. Na ovoj radionici možete naučiti u koje doba godine je najbolje brati samoniklo bilje, kako razlikovati jestivo od nejestivog te kako odrgovorno i održivo skupljati bilje. Rezervacije : [email protected] .
U subotu, 14. listopada, u 11 sati u prostoru amfiteatra Parka Orsula, s najljepšim pogledom na Dubrovnik, u organizaciji EventLab-a, očekuje nas brunch s pogledom, Bottomless Bubbles Brunch, uz bogati izbor prigodnih jela, dobru glazbu i bar na kojem će se točiti pjenušava vina i brunch kokteli. Prijave na [email protected] .
Jedna od poslastica ovogodišnjeg Good Food Festivala je Večera s Michelin chefom, uz Michelin chefa Igora Jagodića iz Slovenije. Chef Jagodić, poznat po skromnosti i briljantnosti u kuhinji, pripremit će nezaboravnu večeru u restoranu Dubrovnik. Njegove impresivne referencije uključuju Michelinovu zvjezdicu, 4 kape Gault & Millau te 3 vilice Falstaff. Uz ovo kulinarsko remek-djelo, gosti će moći uživati u glazbenom nastupu Nevia Končića, u restoranu Dubrovnik u subotu, 14. listopada od 19 sati. Rezervacije na reserve@[email protected] .
U nedjelju, 15. listopada od 13 sati, moći ćete uživati u pjesmi i plesu Folklornog ansambla Linđo uz tradicionalni objed, najslasnija jela i tradicionalne slastice u restoranu Komin. Potrebne rezervacije na [email protected] .
5.10.2023

Promotivne cijene u dubrovačkim restoranima

Dva tjedna dubrovačkih restorana Good Food Festivala 2023. počinju u ponedjeljak 9. listopada, a trajat će sve do nedjelje, 22. listopada.  Osim bogate ponude restorana, ovogodišnji program obogaćen je slatkom festivalskom ponudom i vinokušnjom, radionicama, gastro turama, tradicionalnom školom kuhanja te Sajmom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu.

Tijekom cijelog  festivala, puna dva tjedna, od 9. do 22. listopada, održavat će se Dva tjedna dubrovačkih restorana, nudit će se slastice, vinokušnje, doručci, gastro ture „Dubrovnik na pjatu“, Tradicionalna škola kuhanja te Sajam rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu. Vrijedni kuhari dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog trajanja Festivala. Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva.

Restorani koji sudjeluju su: Bistro 49, Restaurant i catering Academia, Gradska kavana Arsenal, Bistro Bacchus, Restoran Banje Beach Lounge & Club, Konoba pizzeria Blidinje, Mex Cantina Bona Fide, Bistro Bura, Konoba Carpaccio, Chihuahua Cantina Mexicana, Restoran Gusta me, Hard Rock Cafe Dubrovnik, Restoran Kazbek, Kiosk Dubrovnik, Restoran Kopun, Restoran La Castile – Hotel Royal Princess,  Kavana Lazareti, Taverna Loggia, Lucin kantun, Mediteraneo sushi & seafood, Restoran Magdalena – Hotel The Pucić Palace, Restoran Momenti – Hotel Valamar Lacroma Dubrovnik, Restoran Momenti – Hotel Dubrovnik Collection President, Restoran Orsan, Restoran Orka, Restoran Pantarul, Piano bar – Hotel Lero, Konoba Rozario, Restaurant & Bar Rudjer, Restoran Sesame, Restoran Soul Kitchen, Restoran Sphere – Hotel Kompas, Restoran Stara Loza – Prijeko Palace, Restoran Taj Mahal – Grad, Restoran Taj Mahal – Hotel Lero, Bistro Tavulin, Restoran Umi Teppanyaki – Hotel Rixos Premium Dubrovnik,  Restoran Veranda 2.0

Župa Dubrovačka – 3 restorana  : Restoran Lungomare, Restoran Portun i Restoran Ruzmarin

Konavle i Cavtat – 6 restorana : Restoran Ankora, I Sapori del Sud, Restoran Bokun Bocun, Restoran Dalmatino,  Restoran Ludo more, Seoska kuća Novaković, Restoran Mr. & Mrs. Caput.

Tijekom Dva tjedna dubrovačkih restorana festivalske doručke nude Hotel Kazbek i Hotel Lero, slatku pnudu Hotel Kazbek, Hotel Lero i Hotel Rixos Premium i uživajte u vinokušnji vinarija D`vino Wine Bar i Škar.

Osim programa posebnih restoranskih menija Dva tjedna dubrovačkih restorana, očekuje nas bogat festivalski program u prvom tjednu 10. Good Food Festivala. U utorak 10. listopada u Studentskom domu održat će se radionica restoranski deserti i pekarski proizvodi u izvedbi Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, a dan nakon, u srijedu 11. listopada održat će dvije radionice spravljanja hrostula, a prijave se vrše na idućoj stranici rckdu.hr/radionica2 .

U petak, 13. listopada, Udruga Deša započinje sa svojim tradicionalnim radionicama, odnosno promocijom i kušanjem „Pazija – priručnik za branje jestivog samonikolog bilja.  Dubrovačka pivovara, od 13. do 15. listopada, od 12-24 sata organizira Weekend at DBC, u petak uz Fat Bastard Smokehouse and BBQ te živu glazbu od 20h. U petak, 13. listopada, od 17.30 sati vinokušnja u organizaciji EventLab-a privući će sve ljubitelje rose vina u Love bar, uz prethodnu rezervaciju na [email protected] .

U subotu 14. listopada, na otoku Kalamoti održat će se radionica branja i pripremanja pazije, dok nas u 11 sati u Parku Orsula očekuje brunch s pogledom, Bottomless Bubbles Brunch ([email protected])

Vikend u Dubrovačkoj pivovari se nastavlja u subotu, uz nastup grupe Stillnes od 20 sati. Jedan od najvećih uspjeha ovogodišnjeg festivala je dolazak poznatog Michelin chefa Igora Jagodića iz Slovenije. Chef Jagodić, poznat po skromnosti i briljantnosti u kuhinji, pripremit će nezaboravnu večeru u restoranu Dubrovnik. Njegove impresivne referencije uključuju Michelinovu zvjezdicu, 4 kape Gault & Millau te 3 vilice Falstaff. Uz ovo kulinarsko remek-djelo, gosti će moći uživati u glazbenom nastupu Nevia Končića, u restoranu Dubrovnik u subotu, 14. listopada od 19 sati. Rezervacije na reserve@[email protected]

Nedjelja, 15. listopada je rezervirana za tradicionalni dubrovački objed u restoranu Komin, uz nastup FA Linđo (rezervacije na [email protected] ) te za Smoke  &  Fire u Dubrovačkoj pivovari.

Bogatu ponudu koju nude svi navedeni restorani, pastićerije i wine barovi, kao i cjelokupni program Good Food festivala možete pogledati na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika

5.10.2023
Promotivne cijene u dubrovačkim restoranima

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2