>
  • Vijesti
Dubrovnik potvrđuje status vodeće MICE destinacije u regiji
Datum od:
27.02.2024
Dubrovnik je i na ovogodišnjoj dodjeli Meetings Star Awards u sklopu kongresne burze Conventa ponio titulu najbolje kongresne destinacije u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi za srednje velike skupove
Dubrovnik potvrđuje status vodeće MICE destinacije u regiji

Conventa se ove godine održala od 20. do 22. veljače u Ljubljani, a okupila je 112 izlagača iz 15 zemalja i 160 pomno odabranih hosted buyera iz 33 zemlje.  Program je započeo u utorak 20. veljače s prvim izdanjem konferencije Conventa Decision Makers Forum – Conventa Crossroads, koji se održao u nedavno otvorenom ljubljanskom posebnom event prostoru Centru Rog. Događanje je okupilo neke od najutjecajnijih ljudi u industriji poslovnih putovanja i događanja, koji su razgovarali o gorućim temama i trendovima u industriji.

Službena dodjela nagrada Meetings Star Awards održana je u Cankarjevom domu 21. veljače, a među hrvatskim laureatima bili su grad Dubrovnik i hotel Grand Brioni Pula, Radisson Colection Hotel. Dubrovnik je ponio titulu najbolje kongresne destinacije u M kategoriji do 1.200 sudionika u regiji Srednje i Jugoistočne Europe, odnosno prostora Nove Europe kako ga organizatori ove nagrade nazivaju. Prema riječima žirija, Dubrovnik je nagradu ponio jer, između ostalog, sustavno razvija incentive programe koji održavaju odgovornost prema okolišu, društvu i sudionicima, neprestano ulaže u turističku i prometnu infrastrukturu te u 2023./2024. ostaje destinacija u kojoj se mogu ugostiti najzahtjevnija događanja u regiji.

Meetings Star nagrade dodjeljuju se već 14 godina, a Dubrovnik je od samih početaka uvijek predstavljen kao perjanica kongresne ponude na Jadranu. Nepobitan je to dokaz kako Dubrovnik titulu najboljeg uspješno brani i opravdava kontinuiranom nadogradnjom i redovitim obogaćivanjem svoje kongresno-incentive ponude i usluga te da iz godine u godinu uspješno ispunjava i nadmašuje očekivanja međunarodnih organizatora.

Osim Kongresnog ureda Turističke zajednice grada Dubrovnika, Hrvatsku MICE ponudu je na burzi predstavljao i Kongresni odjel HTZ-a, Kongresni odjel Turističke zajednice grada Zagreba, hrvatska nacionalna aviokompanija Croatia Airlines te hotelske tvrtke Plava Laguna d.d., Arena Hospitality, Lošinj Hotels&Villas i Le Meridien Lav.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2