>
  • Vijesti
PREMIJEROM MJUZIKLA „PUT OKO SVIJETA U 80 DANA“ POČINJE MIDSUMMER SCENE FESTIVAL
Datum od:
19.06.2023
GLUMAČKI ANSAMBL NA ODUŠEVLJENJE NOVINARA IZVEO SONG IZ MJUZIKLA
Foto: Vedran Levi
PREMIJEROM MJUZIKLA „PUT OKO SVIJETA U 80 DANA“ POČINJE MIDSUMMER SCENE FESTIVAL
ansambl_2 ansambl darija_niksa_filip_jelena_ jelena_marzic_filip_krenus_darija_mikulandra_zanetic jelena_darija midsummerpressica_kmd_19062023_vlevi6910 midsummerpressica_kmd_19062023_vlevi6913 midsummerpressica_kmd_19062023_vlevi6917 midsummerpressica_kmd_19062023_vlevi6921 midsummerpressica_kmd_19062023_vlevi6926 midsummerpressica_kmd_19062023_vlevi6929 midsummerpressica_kmd_19062023_vlevi6974 midsummerpressica_kmd_19062023_vlevi6993 miro_dras%c3%aekovic%c3%bc_julijana_antic%c3%bc_brautovic%c3%bc niksa_matic_filip_krenus_
Posljednjih devet godina, svakog lipnja, s veseljem dočekujemo početak Midsummer Scene festivala. U četvrtak, 22. lipnja premijerno će po prvi puta biti izveden mjuzikl „Put oko svijeta u 80 dana" Jules Vernea, u režiji Sean Aite i kompozitora Lea Elsa koji će se igrati trinaest puta na tvrđavi Lovrjenac sve do 5. srpnja. Zbog velikog interesa organizatori su na predstavljanju u Dubrovniku pozvali na raniju kupnju ulaznica.

„Sve je spremo za premijeru. Svake večeri glumci već danima vježbaju. Uživo sviraju i pjevaju, sjajan su tim. Video projekcije nas vode kroz sve gradove koje je posjetio Mr. Fogg i njegov sluga Passepartout. Vjerujem da ćete u 95 minuta zajedno s nama moći obići cijeli svijet!" – izjavila je producentica Darija Mikulandra Žanetić iz Brilliant Events.

Grad Dubrovnik daje veliku podršku Festivalu koji je uz Dubrovnik gostovao i diljem svijeta. „Festival podržavamo od samog osnutka zato što smatramo da je riječ o uistinu kvalitetnom i vrijednom festivalu koji nadopunjuje kulturnu ponudu grada. Posebno imajući u vidu da nam donosi dramske programe na engleskom jeziku, a kojih u dubrovačkoj kulturnoj ponudi nedostaje ili nema dovoljno. Veseli smo i sretni je se Midsummer Scene Festival nastavlja na koncept Dubrovačkih ljetnih igara njegujući ambijentalni teatar i na takav način i funkcionira i kao svojevrsni uvod Igara koje nas očekuju!" – izjavila je Julijana Antić Brautović, pročelnica UO za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika.

Više od 100 predstava do sada je igrano u sklopu Festivala. Turistička zajednica Grada Dubrovnika podržava Festival i ističe ga u svojim predstavljanjima u svijetu. „Ovaj Festival nam mnogo znači. I sama inicijativa je dijelom došla iz Turističke zajednice prije desetak godina. Festival je nadopuna svega što radi Turistička zajednica. Kultura je bitna odrednica dubrovačkog turizma. Dubrovnik, za razliku od ostatka Hrvatske nije odmorišna destinacija, već kulturna destinacija!" – izjavio je Miro Drašković, direktor TZ Grada Dubrovnika.

Na predstavljanju su govorili i Filip Krenus - kreativni producent Midsummer Scene-a, Sean Aita - redatelj mjuzikla, Leo Elso – kompozitor te Nikša Matić - ravnatelj Doma Marina Držića, dok je glumački ansambl izveo uživo jednu pjesmu iz mjuzikla na opće oduševljenje novinara.

Uz mjuzikl, koji će zasigurno oduševiti kako hrvatsku tako i brojnu inozemnu publiku, na Lovrjencu nas očekuje i spektakularno zatvaranje ovogodišnjeg festivala. Naime, 6. srpnja bit će izvedena praizvedba solo mjuzikla „Ljubav je fer" (Priče iz moje ulice) Gorana Karana, koji zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Posebna glazbena poslastica za klasičare bit će koncert troje svjetski poznatih pijanista PIANO MANIACS TRIATHLON na kojem nastupaju Matej Meštrović, Matthew Mayer i Antonija Pacek, a koji će se održati 30. lipnja u Kneževom dvoru. Ovogodišnji će Midsummer Scene Festival na posebnom događanju, 7. srpnja u palači Sponza u suradnji s Domom Marina Držića upriličiti predstavljanje engleskog prijevoda Novele od Stanca Marina Držića u prijevodu Filipa Krenusa.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za ovogodišnji Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, a u lipnju i na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama, te sat vremena prije početka predstave na Lovrjencu.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2