>
  • Vijesti
Belan i Fiumensi u dubrovačkim Lazaretima otvorili Bavarin
Datum od:
08.05.2023
– najjužniji hrvatski street food festival!
Belan i Fiumensi u dubrovačkim Lazaretima otvorili Bavarin
anamarija_asanovic_002 antonio_franic_002 atmo_002 atmo_03_002 bavarin_01_002 bavarin_02_002 belan_002

Bio je to i više nego lijep i sunčan dan! Legenda hrvatske pop glazbe nizala je svevremenske hitove u prepunim Lazaretima u kojima su Dubrovčani i njihovi brojni gosti došli na otvaranje drugog izdanja Bavarina, street food festivala koji je nakon premijere u listopadu prošle godine osvojio brojna srca južnjaka!

Narednih devet dana, sve do 14.svibnja do kad traje Bavarin bogat glazbeni program definitivno prati i odlična ponuda hrane za koju su zaslužni: Restaurant „Mare“ iz Trogira, bistro „Missy B.“ iz Splita, zadarski Picnic Mingle & Fun, zagrebački Beg's plant based street food, slastice ponajbolje pastry chefice Tee Mamut i kao i omiljena dubrovačka riblja street food oaza - Edulis Oyster bar koja je donijela „gutljaj mora“ s nogu!

U Lazarete se nakon prošlogodišnje gastro premijere vratila omiljena Gogina „Koka u korpiću“ praćena Mozza Lizom, Žmirin janjeći ragu s prošekom i suhim smokvama, Picnicov proslavljeni nagrađivani burger Blackie, popularna Begova plant based jela, slatka iznenađenja Tee Mamut a svoj debi na Bavarinu ima omiljena dubrovačka street food oaza – Edulis koji donosi najfinije stonske kamenice kao i preukusan burger s kozicama.

„Prvi put smo se susreli u Lazaretima prošle godine u desetom mjesecu, objeručke ste nas prihvatili i pojeli ste preko osam tisuća porcija hrane u četiri dana. Hvala vam na gostoprimstvu. a u narednim danima očekuje vas preko 26 programa i šest fantastičnih izvođača. Poručio je ovom prilikom direktor festivala Antonio Franić.

Što sve ne propustiti na Bavarinu?

Dolazak najboljih svjetskih barmena iz londonskog Lyaness bara svakako je odlična prilika za brojne dubrovačke ugostitelje kao i njihove goste i partnere da se upoznaju s radom ovih eksperata na radionici gdje će talentirani gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva prezentirati samo najbolje od svjetske barske scene stoga nemojte propustiti svjedočiti kreiranju sastojaka koji čine najbolje svjetske koktele i to u subotu 6.5. od 18 sati.

Uz neizostavan najljepši pogled na Grad, u subotu 6.svibnja slijedi zabava koju će režirati poznata estradna diva Vanna. Dubrovčane i njihove posjetitelje zabavljat će i legendarni Kuzma i Shaka Zulu (11.5.), zatim mlada i talentirana Gina Damjanović i The GeeGee's (12.5.), jutarnji koncert Mije Dimšić očekuje ih u subotu (13.5.), a pratit će se i Eurosong na velikom video zidu (13.5.). Da dubrovački festival ima finale kakvo zaslužuje pobrinut će se domaće snage – Silente  koji će premijerno predstaviti i svoju novu pjevačicu (14.5.)

I dok je nedjeljno jutro 7.svibnja rezervirano za objed pod ravnanjem Gorane „Goge“ Milaković, finalistice popularnog kulinarskog showa na zatvarnju festivala, u nedjelju 14.5. svojom kuhačom nedjeljni objed će režirati najraspjevaniji hrvatski chef Ivan Pažanin.

Velika novost drugog izdanja svakako je i Kino Bavarin, a nastavlja se i suradnja sa Zakladom proslavljenog hrvatskog tenisača Marina Čilića koja će u utorak 9.5. predstaviti svoje djelovanje.

Radno vrijeme festivala je svakim danom od podne do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći.

Sve novosti i pojedinosti programa Bavarina nastavite pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

.…jer spiza je slađa kad stavite svoj bavarin!


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2