>
Kozmopolitski Dubrovnik - tematska tura
Datum od:
23.03.2024
Kozmopolitski Dubrovnik - tematska tura
Nekoć rimokatolički grad u kojem su se mogli nastanjivati samo rimokatolici, te uz posebna odobrenja Židovi, Dubrovnik je izrastao u pravi kozmopolitski grad. U srcu povijesne jezgre, u neposrednoj blizini zatičete katoličke crkve, od kojih je svakako najsjajnija katedrala, pravoslavnu crkvu, mesđid (muslimansku bogomolju bez minareta) i jednu od najstarijih aktivnih sinagoga u Europi.
Kako su različite (mada u osnovi vrlo slične) religije obilježile dubrovačku povijest, koje su vjerske skupine naseljavale teritorij Dubrovačke Republike i čije tragove danas nalazimo u Dubrovniku?

Šetnjom sićušnim, svega 1,06 ha velikim povijesnim centrom upoznat ćemo se s vjerskom snošljivošću, tolerancijom i suživotom u Dubrovniku tijekom stoljeća.


Tematski razgledi Grada odvijaju  se s početkom u 9.30 sati, ispred TIC-a Pile, na engleskom jeziku i u 12.30 sati na hrvatskom  jeziku, u izvedbi vodički, Lidije Begić i Vesne Barišić.

Zbog ograničenog broja sudionika, za navedene tematske razglede grada potrebno je prijaviti se na e-mail: [email protected] ili br.tel: +38520312011, najkasnije dan prije do 17 sati.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2