>
  • Vijesti
TRADICIONALNA HUMANITARNA TOMBULA
Datum od:
03.02.2023
03. veljače 2023
TRADICIONALNA  HUMANITARNA TOMBULA
Turistička zajednica grada Dubrovnika povodom Feste sv.Vlaha tradicionalno organizira humanitarnu tombulu, koja će se održati na Stradunu, 3. veljače s početkom u 16 sati uz poznatog DJ-a Vjevericu. Prodaja kartela vršit će se ispred palače Sponza, sat vremena prije početka po cijeni od 2 Eura za jednu kartelu.
Pozivamo Dubrovčane i njihove goste da se pridruže i sudjeluju u humanitarnoj zabavnoj igri koja tradicionalno okuplja brojne posjetitelje, gospođe i gospare, barjaktare, stanovnike okolice, festanjule i djecu, a prihod od prodaje kartela namijenjen je projektu sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju „Special Power League".
Tombula na Stradunu u duhovitih je Dubrovčana, sklonih ruganju, podrazumijevala i "zakidivanje", gađanje ljutim narančama i jajima, stoga su se brojevi izvlačili na taraci palače Sponza. Svako izvlačenje broja publika komentira, svi su dobro raspoloženi i zabavljaju se. Josip Bersa najbolje opisuje taj običaj i ljude u knjizi "Dubrovačke slike i prilike 1800. - 1880.": "Pred gotičko-renesansnim pročeljem krasne starinske carinare — palače Sponza — na terasi izložena je, da je cio grad vidi, velika ploča s brojevima tombule. Pažnja se napinje; oči se upiru u ploču, uši se ćule. Neka duboka glasina navješćuje broj, i u isti mah sve glave, kao da ih je jedna velika ruka sve ujedanput tisnula u potiljak, pognu se na teskeru".
Dođite na Stradun, učinite dobro djelo i zabavite se!

TRADICIONALNA HUMANITARNA TOMBULA
Nagrade
TERNA - 100 EUR
ČINKVINA - 200 EUR
TOMBULA - 300 EUR

PRODAJA KARTELA - Ispred Palače Sponza sat vremena prije početka TOMBOLE
Cijena kartela 2EUR

PRIHOD OD PRODAJE KARTELA NAMIJENJEN JE PROJEKTU SPORTSKE LIGE ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU "SPECIAL POWER LEAGUE"

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2