>
  • Vijesti
Konferencija za medije TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika
Datum od:
17.02.2023
Predstavljen projekt Ambasadori digitalnih nomada u Dubrovniku
Konferencija za medije TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika
20230216dubambpressconbg_004 digital_nomads_konferencija_002 digital_nomads_konferencija_1_002
Na konferenciji za medije koja se održala u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika, predstavljen je projekt Ambasadori digitalnih nomada u Dubrovniku, koja će biti domaćin cjelogodišnje rotacije ambasadora digitalnih nomada.
Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti koje je TZ grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom poduzela glede digitalnih nomada te predstavio Digital nomad Pass, koji uključuje ulaznice za razne znamenitosti, popuste na brojne usluge te besplatan javni gradski prijevoz u trajanju od mjesec dana. Pass je dostupan za sve nomade koji borave četiri tjedna u Dubrovniku te se može kupiti isključivo u TZ grada Dubrovnika. Također je naglasio kako je cilj daljnje učvršćivanje Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly destinacije, ali i produljenje turističke sezone.
Projekt Ambasadori digitalnih nomada u Dubrovniku predstavila je Tanja Polegubić iz Saltwater Nomads te istaknula važnost uloge ambasadora digitalnih nomada, koji će okupljati digitalne nomade organizirati radionice, sastanke i razgovore tijekom kojih će se dijeliti iskustva rada na daljinu.
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, rezimirala je dosadašnje aktivnosti Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika vezano za profiliranje Dubrovnika kao destinacije za digitalne nomade, posebice putem organiziranja nekoliko konferencija, projekata i događanja na međunarodnoj razini. Naglasila je kako je upravo Hrvatska bila prva u uvođenju vize za digitalne nomade, a Grad Dubrovnik je bio prvi koji je započeo projekt digitalnih nomada kao promotora destinacije.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2