>
  • Vijesti
Jubilarni 10. HEIC u Dubrovniku!
Datum od:
03.09.2022
Ovog rujna Dubrovnik će postati središte visokog obrazovanja
Jubilarni 10. HEIC u Dubrovniku!
Jubilarna 10. međunarodna konferencija institucija visokog obrazovanja održat će se 22. i 23. rujna u Dubrovniku, Hrvatska. Konferenciju visokih učilišta organiziraju Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) i Luksemburška poslovna škola (LSB) uz potporu AACSB Internationala.

Ova dvodnevna konferencija pružit će sudionicima brojne kvalitetne prijedloge i savjete kako postati konkurentan na tržištu visokog obrazovanja te pomoći savjetima kako poboljšati i ojačati svoje vještine. Također, ta dva dana bit će savršena za networking, razmjenu novih ideja i uživanje u ljepotama hrvatske obale, pa je odluka o mjestu održavanja konferencije pala na Dubrovnik.

Dubrovnik je jedan od najpopularnijih gradova u Hrvatskoj i često ga nazivaju biserom Jadrana. Nalazi se na jugu zemlje i jedan je od najposjećenijih hrvatskih gradova. Poznato je po bogatoj kulturno-povijesnoj baštini, domaćoj mediteranskoj kuhinji, prekrasnim plažama, palačama, galerijama i muzejima. Stari grad Dubrovnik nalazi se ispod brda Srđ i uvršten je na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Ima snažnu povijesnu pozadinu kao jedna od najvažnijih europskih luka i glavnih pomorskih trgovačkih središta. Nastao je u 7. stoljeću i bio je jedini grad-država na cijeloj hrvatskoj obali od 14. do 19. stoljeća. Dubrovnik je također od 13. stoljeća postao važna pomorska sila Sredozemlja. Iako teško oštećen u potresu 1667. godine, Dubrovnik je uspio sačuvati svoje prekrasne gotičke, renesansne i barokne crkve, samostane, palače i fontane.

Srednjovjekovne zidine duge 1940 metara jedna su od najvećih gradskih atrakcija i otvorene su za turiste. Dubrovnik je jedno od najkulturnijih mjesta u Hrvatskoj, koje nudi brojne kulturne događaje i festivale tijekom cijele godine. Postao je jedan od najpoznatijih europskih gradova i odlična filmska kulisa za mnoge filmove i povijesne drame kao što su Igra prijestolja, Ratovi zvijezda, Knightfall - i nedavno Robin Hood. Kratka vožnja trajektom od Dubrovnika dijeli ga s otokom Lokrumom, poznatim po prekrasnom botaničkom vrtu i benediktinskom samostanu. Jedan od najvećih doživljaja su paunovi i zečevi koji slobodno trčkaraju, kao i čarobna laguna u kojoj se posjetitelji mogu kupati tijekom toplih ljetnih mjeseci.

Osim što je poznato turističko odredište među ljudima diljem svijeta, Dubrovnik je poznat i po bogatoj vjerskoj baštini. Crkva svetog Vlaha, franjevački samostan i muzej te dubrovačka katedrala samo su neki od mnogih koje vrijedi vidjeti.

Dubrovnik je oduvijek bio mjesto susreta različitih naroda, kultura i vjera. Kao takav, Dubrovnik se čini idealnim mjestom za konferenciju koja je idealna platforma za uspostavljanje međunarodnih veza za buduću suradnju u različitim akademskim i poslovnim područjima. Također će omogućiti razmjenu najboljih praksi u novim područjima vezanim uz poduzetništvo, inovacije, strategiju, tehnologiju, menadžment i obrazovanje.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2