>
INFORMACIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM
INFORMACIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM
U gradu Dubrovniku osobama s invaliditetom koje koriste invalidska kolica omogućen je u potpunosti pristup Dubrovačkoj katedrali – preko rampe na južnom ulazu, Samostanu sv.Klare , Žičari Dubrovnik koja ima prilagođene rampe za ukrcaj, lift za kretanje po katovima i do panoramskih taraca te WC za invalide, Akvariju, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik unutar koje se nalazi lift te Kneževom dvoru koji po potrebi i prethodnoj najavi može osigurati transporter. Transporter i invalidska kolica je moguće unajmiti od Gradskog društva Crvenog Križa pozivom na broj +385 20 418 810 ili putem e-maila na [email protected]
Ukoliko osoba u kolicima ima pratnju koja joj može pomoć, lako dostupan je i Franjevački samostan Male braće te palača Sponza.
Mogućnost iznajmljivanja invalidskih kolica moguće je i kontaktom Caritasu Dubrovačke Biskupije na broj +385 91 323 3925 (Vatroslava Lisinskog 13a).
Lift za silazak osoba s invaliditetom u more nalazi se na slijedećim lokacijama: plažama Copacabana, Mandrač i Sunset Beach, Veliki Zaton te na otocima Koločep (Donje Čelo) i Šipan (Suđurađ).
Baza geo-lokacija pristupačnih za osobe u invalidskim kolicima

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2