>
Dubrovnik u tri dana

U tri dana Dubrovnik će Vam ponuditi niz doživljaja.

Dubrovnik u tri dana

Ako je kultura razlog vašeg dolaska u naš Grad onda se pripremite jer kultura, umjetnost, arhitektura neodvojivi su dio Dubrovnika. Ne propustite posjetiti muzej Franjevačkoga samostana s inventarom  apoteke Male braće iz 1317.godine.

Nadahnut će Vas djela Dubrovačke slikarske škole 15. i 16. stoljeća uz sliku velikoga Tiziana u Dominikanskom samostanu. Riznica Katedrale pokazat će vam relikvije u srebru i zlatu dubrovačkih majstora zlatara od 11. do 19. stoljeća. U Kneževome dvoru pokušajte shvatiti način vladanja kroz stoljeća i čuvanja slobode kao najvećega blaga Dubrovačke Republike. Posjetite Etnografski muzej Rupe i saznajte više o Žitnici i čuvanju državnih rezervi žita i pšenice u dubokim u kamenu isklesanim bunarima. Upoznajte običaje i nošnju dubrovačkoga kraja.

Prošećite gradskim zidinama i neizostavno uđite u Pomorski muzej i upoznajte se sa stoljetnom pomorskom tradicijom Dubrovačke Republike, saznajte više o slavnim pomorcima, o matematičaru Getaldiću i fizičaru Ruđeru Boškoviću i njihovim izračunima o nosivosti trgovačkih brodova - karaka, galijuna i nava.

Popnite se na tvrđavu Lovrjenac, dubrovački Gibraltar i zamislite scene iz Shakespeareovog Hamleta, Macbetha i Julija Cezara.

Ne propustite posjetiti mali muzej dubrovačke Sinagoge s nizom eksponata koji svjedoče o životu Židova u Dubrovniku. Na brdu Srđ, u tvrđavi Imperial prisjetite se nedavne dubrovačke prošlosti, stradanja Dubrovnika u Muzeju branitelja Grada.

Šetnja dubrovačkim zidinama, uspinjanje dubrovačkim skalinima, rublje koje se suši na povjetarcu u uskim ulicama, šarmantni restorani i trgovine, koktel uz zidine i šum mora na Buži, koncert ili predstava na nekim od dubrovačkih festivala ostavit će dovoljno vremena i za posjetu bližim mjestima u okolici.

Otok zaljubljenih – Lokrum najbliži je povijesnoj gradskoj jezgri. Stoljeća bogate povijesti, legende i priče, čarolija mora i prirode obnovit će stare ljubavi ili donijeti nove. Arkadijsko mjesto - Arboretum Trsteno, gdje je jedna od najljepših žena europske renesanse, crvenokosa dubrovačka pjesnikinja Cvijeta Zuzorić stvarala svoje stihove, ali i ljubila, poziva da prošetate pod krošnjama drevnih stabala i ogledate se u fontani Neptuna i nimfa.

Priuštite sebi doživljaj kupanja u čarobno čistom Jadranu i ponesite sa sobom oblutak s neke od bijelih dubrovačkih plaža...

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2