>
Najbolji domaći film Pulskog filmskog festivala Zbornica večeras na 73. Igrama
Datum od:
25.07.2022
21:30 Ljetno kino Jadran
Najbolji domaći film Pulskog filmskog festivala Zbornica večeras na 73. Igrama
pff_zbornica_web ljetno_kino_jadran
Tradicionalna suradnja Pulskog filmskog festivala i Dubrovačkih ljetnih igara donosi projekciju domaćeg filma pobjednika, Zbornice Sonje Tarokić večeras, 25. srpnja u 21:30 sati u ljetnom kinu Jadran. Ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja sjedećih mjesta, besplatne ulaznice potrebno je ranije preuzeti na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1).

Drama Zbornica redateljice i scenaristice Sonje Tarokić u produkciji Kinorame, u nešto više od 2 sata donosi priču o netom zaposlenoj entuzijastičnoj osnovnoškolskoj pedagoginji Anamariji koja je prisiljena birati hoće li poštovati vlastite principe ili se uklopiti u zbornicu. Suočena s ograničenjima školskog sistema i okružena obeshrabrenim učiteljima, Anamarija započinje vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo takvim postupanjem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici. Film je osvojio pet Zlatnih Arena: Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film, Zlatnu Arenu za režiju (Sonja Tarokić), za montažu (Borna Buljević), za najbolju mušku ulogu nagrađen je Stojan Matavulj za ulogu Siniše, a za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Nives Ivanković za ulogu Vedrane.

Uz Marinu Redžepović u ulozi Anamarije, glume i Stojan Matavulj, Nives Ivanković, Maja Posavec, Ivana Bakarić, Sandra Lončarić, Tamara Šoletić, Andrej Dojkić, Vladimir Gojun, Igor Kovač i Raul Brzić. Producentica je Ankica Jurić Tilić iz Kinorame, a koproducentica Janja Kralj iz francuskog KinoElektrona.

Sonja Tarokić magistrirala je filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti te diplomirala komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Autorica je nekoliko nagrađivanih kratkih igranih filmova prikazivanih u Rotterdamu, Sarajevu, Angersu i mnogim drugim festivalima. Zbornica je njezin dugometražni debi, razvijan i nagrađen na radionici TorinoFilmLab. Svjetsku premijeru imao je na Međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary, gdje je nagrađen dvama Posebnim priznanjima.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2