>
Nastup "HKUD Dunav" - Vukovar
Datum od:
22.07.2019
Ispred Crkve Svetog Vlaha  20.30 h
Nastup
foto_1 foto_2 foto_3
Nastup ''HKUD Dunav'' Vukovar

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ''Dunav '' Vukovar je jedno od najstarijih društava u gradu Vukovaru i nastavlja stoljetnu tradiciju djelovanja Hrvatskog pjevačkog i glazbenog društva ''DUNAV'' iz Vukovara, osnovanog daleke 1867.g.
Društvo je nositelj mnogih kulturnih događanja u gradu Vukovaru, kako danas, tako i u svojoj stoljetnoj tradiciji. Okuplja Vukovarce svih generacija koji svoje slobodno vrijeme posvećuju glazbi, plesu, pjevanju i sviranju na tamburaškim tradicijskim instrumentima. Njegovanje i očuvanje hrvatske tradicijske kulture prioritetan je zadatak društva.
Danas društvo okuplja preko 120 članova različite životne dobi, najviše djece i mladeži ali i onih starijih koji u zajedništvu sa mladima čuvaju hrvatsku tradiciju, ples i pjesmu u dječjoj i odrasloj folklornoj sekciji, tamburaškoj sekciji i Mješovitom pjevačkom zboru
Za svoj rad i uspjehe u području kulturno-umjetničkog amaterizma društvo je nagrađeno:
- 2003.g. – Plaketom Grada Vukovara
- 2007.g. – Povelja Vukovarsko-srijemske županije
Društvo je organizator Susreta folklornih društava u gradu Vukovaru, manifestacije s kojom se uspješno započelo 2009.g. i koja se nastavlja provoditi u kontinuitetu, a događa se krajem mjeseca lipnja i vezana je uz obilježavanje Međunarodnog dana Dunava, koji se slavi 29. lipnja svake godine.
U prosincu 2007.g. društvo DUNAV je obilježilo 140.g. od osnivanja svečanim koncertom u obnovljenom Hrvatskom domu u Vukovaru, a 2009.g. izdana je i Spomenica o radu HKGD "DUNAV" Vukovar, koja objedinjava sve značajnije događaje od osnutka društva do današnjih dana.
HKGD „Dunav" radi i djeluje u Hrvatskom domu Vukovar.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2