>
  • Vijesti
Bogati prvi vikend 10. Good Food Festivala
Datum od:
12.10.2023
Jubilarni, 10. Good Food Festival započeo je u ponedjeljak 9. listopada i trajat će sve do nedjelje, 22. listopada.  Osim posebnih festivalskih menija koje su pripremili dubrovački ugostitelji u okviru Dva tjedna dubrovačkih restorana, ovogodišnji dvotjedni program obogaćen je slatkom festivalskom ponudom i vinokušnjom, radionicama, gastro turama „Dubrovnik na pjatu“ , tradicionalnom školom kuhanja te Sajmom rukotvorina i domaćih prehrambenih proizvoda „Samo Hrvatsko“ u parku Luja Šoletića u Gružu, a bogat festivalski program očekuje nas i tijekom prvog festivalskog vikenda.
Osim programa posebnih restoranskih menija Dva tjedna dubrovačkih restorana, bogat festivalski program očekuje nas tijekom prvog vikenda 10. Good Food Festivala.
U petak, 13. listopada, u Udruzi Deša u 11 sati, održat će se prezentacija projekta i priručnika „Pazija – priručnik za branje jestivog samonikolog bilja“, autorice Katije Živković, s ciljem popularizacije ove skoro zaboravljene tradicije dubrovačkog kraja.
Dubrovačka pivovara, od petka, 13. listopada, do nedjelje, 15. listopada, od 12-24 sata, organizira Smoke & Fire Weekend at DBC, uz Fat Bastard Smokehouse and BBQ hranu te živu glazbu od 20h; u petak u izvedbi Ivan Grobenski, u subotu – grupa Stillness te nedjelju DJ Emir.
U petak, 13. listopada, od 17.30 sati, poseban event vinokušnje „Pink Sunset“ u organizaciji EventLab-a privući će sve ljubitelje rose vina u Love bar, uz zalazak sunca, odabranu selekciju rose vina i živu glazbu u izvedbi Doris Kosović. Potrebna je prethodna rezervacija na [email protected] .
U subotu 14. listopada, na otoku Kalamoti održat će se radionica branja i pripremanja pazije uz voditeljice Katiju Živković i Jadranku Ničetić. Na ovoj radionici možete naučiti u koje doba godine je najbolje brati samoniklo bilje, kako razlikovati jestivo od nejestivog te kako odrgovorno i održivo skupljati bilje. Rezervacije : [email protected] .
U subotu, 14. listopada, u 11 sati u prostoru amfiteatra Parka Orsula, s najljepšim pogledom na Dubrovnik, u organizaciji EventLab-a, očekuje nas brunch s pogledom, Bottomless Bubbles Brunch, uz bogati izbor prigodnih jela, dobru glazbu i bar na kojem će se točiti pjenušava vina i brunch kokteli. Prijave na [email protected] .
Jedna od poslastica ovogodišnjeg Good Food Festivala je Večera s Michelin chefom, uz Michelin chefa Igora Jagodića iz Slovenije. Chef Jagodić, poznat po skromnosti i briljantnosti u kuhinji, pripremit će nezaboravnu večeru u restoranu Dubrovnik. Njegove impresivne referencije uključuju Michelinovu zvjezdicu, 4 kape Gault & Millau te 3 vilice Falstaff. Uz ovo kulinarsko remek-djelo, gosti će moći uživati u glazbenom nastupu Nevia Končića, u restoranu Dubrovnik u subotu, 14. listopada od 19 sati. Rezervacije na reserve@[email protected] .
U nedjelju, 15. listopada od 13 sati, moći ćete uživati u pjesmi i plesu Folklornog ansambla Linđo uz tradicionalni objed, najslasnija jela i tradicionalne slastice u restoranu Komin. Potrebne rezervacije na [email protected] .
Bogatu festivalsku ponudu koju nude restorani, kao i cjelokupni program Good Food festivala možete pogledati na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika
Bogati prvi vikend 10. Good Food Festivala
jagodic bottomless_bubbles_brunch plakatdbc_2

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2