>
  • Vijesti
Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavljaju novi animirani film Respect the City
Datum od:
01.06.2023
Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavljaju novi animirani film Respect the City
1 2 3 4 5 predstavljanje_filma_rtc1 predstavljanje_filma_rtc2 predstavljanje_filma_rtc3 predstavljanje_filma_rtc4 predstavljanje_filma_rtc5 prikazivanje_filma_rtc_cruiser1 prikazivanje_filma_rtc_cruiser2
Kako se ophoditi i ponašati u Dubrovniku, prikazano je u novom animiranom filmu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u sklopu multidisciplinarnog projekta Respect the City.
Mjesta svjetske baštine nude neprocjenjivi uvid u povijest, kulturu i prirodne ljepote odredišta, a najčešće su upravo to i razlozi posjeta destinaciji. Međutim, svakodnevno svjedočimo neodgovornom ponašanju posjetitelja koji na različite načine kulturno i ekološki degradiraju Grad. Upravo iz tih razloga, osmišljen je animirani film kojim se na vizualno zabavan način na konkretnim primjerima prikazuje kakvo ponašanje je u skladu s pravilima Dubrovnika, uvrštenog na popis UNESCO svjetske baštine.
Od pokretanja sveobuhvatnog projekta Respect the City (Poštujmo Grad) 2017. i uvođenjem niza različitih mjera, usvajanjem postulata i praksi održivog i odgovornog upravljanja, Dubrovnik se u relativno kratkom razdoblju prometnuo u predvodnika i zagovaratelja održivosti u turizmu, a ovaj animirani film je nastavak komunikacijskih aktivnosti koje se provode. Uz to, u film je uključena i promocija Dubrovnik Passa kao nove digitalne, jedinstvene ulaznice za gradske zidine i sve gradske institucije.
Animirani film s ključnim pravilima ponašanja u Dubrovniku, prikazuje se od 15. svibnja na svim zrakoplovima Croatia Airlines-a s video ekranima, a u suradnji s CLIA-om emitira se na brodovima na kružnim putovanjima koji pristaju u Dubrovniku. Osim toga, animirani film prikazivati će se putem svih komunikacijskih kanala Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.
Ideju i produkciju dvominutnog animiranog filma potpisuje Apstrakt Studio, autora Stjepana Milasa.
Film možete pogledate na sljedećem linku.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2