>
  • Vijesti
Turistička zajednica grada Dubrovnika i Croatia Airlines zajednički se predstavili u Zürichu
Datum od:
13.05.2022
Turistička zajednica grada Dubrovnika i Croatia Airlines zajednički se predstavili u Zürichu
prezentacija_veleposlanica_rh prezentacija_zurich_1 prezentacija_zurich_2 prezentacija_zurich_domjenak prezentacija_zurich
U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i domaćeg avioprijevoznika Croatia Airlines, u četvrtak, 12. svibnja u Zürichu, održana je prezentacija turističke ponude grada Dubrovnika te predstavljen ovogodišnji ljetni red letenja Croatia Airlinesa s naglaskom na izravni međunarodni let Dubrovnik – Zürich. Na prezentaciji je prisustvovala i veleposlanica Republike Hrvatske u Švicarskoj, Andrea Bekić.
Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlines, pozdravio je nazočne i izrazio zadovoljstvo zbog direktnog leta Croatia Airlinesa Dubrovnik – Zürich te istaknuo kako je interes za Dubrovnikom velik i očekuju veliku popunjenost na navedenoj liniji.
Veleposlanica RH u Švicarskoj, Andrea Bekić, izrazila je zadovoljstvo zbog povezanosti Dubrovnika i Zuricha direktnom zračnom linijom te približavanja destinacije švicarskom tržištu, koje ima veliki potencijal, ali i iznimne mogućnosti za putovanja.
Rukovoditelj prodaje za Centralnu Europu, Mato Radić, na prezentaciji je predstavio ovogodišnji ljetni red letenja Croatia Airlinesa s naglaskom na izravne međunarodne letove Dubrovnik – Zürich, koji su planirani od 1. lipnja 2022. četiri puta na tjedan – ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom. Putnicima na ovoj liniji na raspolaganju su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 143 eura.

Sandra Milovčević, Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, održala je prezentaciju Dubrovnika te otkrila nazočnim agentima i predstavnicima medija potencijal destinacije od bogate povijesno-kulturne baštine do turističkih kapaciteta i brojnih događanja tijekom čitave godine. Istaknula je kako je Dubrovnik izrazita aviodestinacija i razvoj zračnog prometa veoma je važan za grad i županiju, koji domaćim i inozemnim turistima nude bogatstvo prirodnih, povijesnih, kulturnih i mnogih drugih ljepota i osobitosti.
Croatia Airlines će tijekom ovogodišnje sezone ukupno povezivati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi će pritom letjeti na 41 međunarodnoj liniji. U tom razdoblju planira se obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1,766.000 sjedala.

Nakon prezentacije upriličeno je i nagradno izvlačenje u kojoj je dvije povratne karte avioprijevoznika Croatia Airlines na relaciji Zürich - Dubrovnik, tri noćenja u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik te obilazak grada u pratnji vodiča i Dubrovnik Card za posjet svim važnim atrakcijama, osvojila poznata švicarska blogerica Valeria Mella kojoj će ovo biti prvi posjet Dubrovniku.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2