>
  • Vijesti
Tematski razgled Grada “750 godina Statuta grada Dubrovnika“
Datum od:
22.02.2022
Besplatno za posjetitelje i građane, svake subote u 10 sati na hrvatskom jeziku i u 12 sati na engleskom jeziku, od 19. veljače do kraja mjeseca te tijekom ožujka i travnja, uz obveznu prethodnu najavu.
Tematski razgled Grada “750 godina Statuta grada Dubrovnika“
Povodom 750. obljetnice Statuta grada Dubrovnika, tematski razgled Grada "750 godina Statuta grada Dubrovnika" uvod je u raznovrsne programe koji će obilježiti tekuću godinu kao Godinu Statuta u organizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i dubrovačkih kulturnih institucija.

Tematski razgled Grada u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika koji će voditi autorica i vodičica Lidija Begić, organizirat će se besplatno za posjetitelje i građane, svake subote u 10 sati na hrvatskom jeziku i u 12 sati na engleskom jeziku, od 19. veljače do kraja mjeseca te tijekom ožujka i travnja, uz obveznu prethodnu najavu.

U Godini Statuta grada Dubrovnika upoznajte se s tim temeljnim pravnim dokumentom koji je trajao punih 500 godina i otkrijte kako je utjecao na stvaranje grada kakvog danas poznajemo. U pravnom štivu nema legendi ni slobodnih inerpretacija, ali upravo nam povijesne činjenice iz mnogobrojnih poglavlja Statuta govore o životu svih slojeva dubrovačkog društva sa svim svojim manama i vrlinama kao i o organiziranosti vlasti u očuvanju pravednih međusobnih odnosa. U šetnji dubrovačkim ulicama otkrijte na zanimljiv i poučan način jesu li se obitelji sukobljavale oko nasljeđivanja slično kao u suvremeno doba, nalazimo li u srednjovjekovnom Dubrovniku građevinsku dozvolu, tko su bili stranci u Dubrovniku 13. stoljeća i koje životinje spominju pravni propisi tog vremena.

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen pa ljubazno molimo potvrdu dolaska petkom do 17:00 sati, na e-mail: [email protected] ili br.tel: +38520312011.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2