>
  • Vijesti
Doček Nove godine na Stradunu i festivalski programi u danima pred nama
Datum od:
30.12.2021
DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL 2021.
Doček Nove godine na Stradunu i festivalski programi u danima pred nama
klapa_rispet marko_skugor moto_mrazovi sarena_zima_u_uvali vatra_2
Koncertni program, koji će se u danima pred nama održavati na Stradunu, otvorit će se sutra u 20 sati nastupom sjajnog glazbenika Marka Škugora kojeg, zbog njegovih impresivnih glasovnih sposobnosti, publika naziva i šibenskim Joséom Carrerasom. Dječji doček i zabava za najmlađe na Silvestrovo počinje u 11 sati koncertom popularne Domenice, dok će se za vrhunsku atmosferu na najljepšoj pozornici na svijetu te doček Nove godine pobrinuti svima znani i uvijek rado viđeni Silente i Vatra uz spektakularni vatromet točno u ponoć. Prvi dan 2022. godine na Stradunu tradicionalno je rezerviran za dalmatinsku pismu pa će tako u subotu, 1. siječnja u 20 sati na Stradunu zapjevati jedna od naših najpoznatijih klapa, klapa Rišpet.
U četvrtak, 30. prosinca u 11 sati na Stradun, tradicionalno s regalima za najmlađe, stići će Moto mrazovi čija je manifestacija i ove godine humanitarnog karaktera. U sklopu programa Šarena zima u Uvali istog dana, kreativne i poučne radionice priprema i Informatički klub Futura te Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika. Tako će se u 10 sati u Kantenariju Sunset beacha održati radionica Šareni strujni krug na kojoj će polaznici naučiti što je struja i kako spajati osnovne strujne krugove sa specijaliziranim setovima. Na istom mjestu u 12 sati održat će se i Brushbot radionica na kojoj će se praviti robot od četkice za zube, vibracijskog motora i baterije, a uz to će se prezentirati i bojati edukativna bojanka e-odrastanje.
Na Staru godinu, 31. prosinca ispred Gradske kavane točno u podne dubrovački barmeni pripremit će Novogodišnji cocktail party, dok će Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Marca Tarduea uz soliste Maju Grgić, Luciju Pećar Končić i Tanju Ruždjak, u subotu 1. siječnja u 19 sati nastupiti u hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Ulaz na koncert je besplatan uz obveznu prethodnu rezervaciju, a prisustvovanje ovom, kao i svim ostalim koncertima koji će se održati na Stradunu, moguće je jedino uz valjanu EU digitalnu COVID potvrdu.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2