>
  • Vijesti
Ukinuta većina mjera protiv zaraze koronavirusom
Datum od:
11.04.2022
Od 7. travnja 2022
Ukinuta većina mjera protiv zaraze koronavirusom
U odnosu na dosadašnju Odluku najvažnija promjena je da više nema zabrane ulaska bez obzira iz kojih zemalja i zbog kojih razloga se dolazi u Republiku Hrvatsku.
Državljani trećih zemalja moći će prelaziti granicu bez dokazivanja razloga zbog kojega dolaze, tj. bit će dovoljno da ispunjavaju epidemiološke uvjete, odnosno dovoljno da posjeduju COVID potvrdu.
Što se tiče osoba koje dolaze iz EU, njima više neće biti potrebne COVID potvrde za ulazak u Republiku Hrvatsku. Također, ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza ne odnosi se i na raseljene osobe iz Ukrajine.
Aktualna odluka:
• Odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske (7. travnja 2022.)
2. Korištenje medicinskih maski ili maski za lice
Obavezno korištenje
• zaposlenici, pacijenti i svi oni koji iz bilo kojega razloga ulaze u zdrastvene ustanove, trgovačka društva koja obavljaju zdrastvenu djelatnost i kod privatnih zdrastvenih radnika
• zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja za starije osobe, osobe s invaliditetom i posjetitelji korisnicima
Aktualna odluka:
• Odluka o nužnoj epidemiološkoj mjeri korištenja medicinskih maski ili maski za lice (7. travnja 2022.)
Nošenje maski jedna od najvažnijih epidemioloških mjera kojom se značajno smanjuje prijenos virusa i koja u znatnoj mjeri štiti nezaražene osobe od virusa, ali i kod zaraženih osoba znatno smanjuje izbacivanje infektivnih čestica u okolinu te je preporuka epidemiološke struke i Stožera da se maske i dalje koriste uvijek kada se u zatvorenim prostorima nalazi veći broj osoba.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2