>
  • Vijesti
U subotu počinje 5. Dubrovački zimski festival
Datum od:
30.11.2018
U subotu počinje 5. Dubrovački zimski festival
5. Dubrovački zimski festival počet će 1. prosinca 2018. uz paljenje prve adventske svijeće i uključivanje dekorativne blagdanske rasvjete čime će grad zablistati u blagdanskom izdanju, a u glazbenom dijelu velikog otvaranja festivala koncert će održati jedan od trenutno najpopularnijih hrvatskih izvođača, Petar Grašo - najavljeno je na konferenciji za novinare u Luži, središnjem informativnom centru festivala, gdje će biti smještena i posebna novina u dječjem programu - Stanica Sjeverni pol. Prigodni tratamenat nakon predstavljanja festivala, i ove je godine priredio Hotel Libertas Rixos Dubrovnik.
Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre objavili su već početkom ljeta programske naglaske petog Dubrovačkog zimskog festivala i program dočeka Nove godine, ostavivši u fokusu velike koncerte na Stradunu. Gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije posebno je naglasio brojne programe za djecu i cijelu obitelj koji će tako na najbolji način osjetiti blagdanski duh Grada, a dio programa baš zato će se održavati sve do kraja zimskih školskih praznika.
Centralno mjesto zabave, opet će biti Stradun, na kojem će 6. prosinca nastupiti jedna od naših najdugovječnijih i najpoznatijih pop-rock grupa Prljavo kazalište te održati veliki koncert povodom Dana dubrovačkih branitelja. Na najljepšoj pozornici nastupit će i bendovi Soul Fingers 8. prosinca, Detour 15. prosinca, Hladno pivo 21. prosinca te uvijek rado viđeni Željko Bebek 26. prosinca, dok će 27. prosinca koncert na Stradunu održati dubrovački bendovi Teatar, Art bend i Valetudo.
Nakon ovih energičnih elektro-akustičnih i rock zvukova, u samoj završnici 2018., program dočeka Nove godine na Stradunu organiziran u suradnji sa Star Produkcijom, donosi 29. prosinca atraktivni bend The Gipsy Kings sa svojim specifičnim glazbenim izričajem. The Gipsy Kings su kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća ostvarili svjetski uspjeh brojnim hitovima, kao što su pjesme Djobi, Djoba i Bamboleo, a još uvijek su vrlo popularni i nastupaju po cijelom svijetu. Sa svojim obiteljskim bendom čiji su članovi redom talentirani pjevači i gitaristi Paco Baliardo na pozornicu donosi strast i energiju popularnih pjesama Gipsy Kingsa, a sasvim poseban doživljaj bit će uživanje u njihovoj glazbi na otvorenome u srcu dubrovačke povijesne jezgre. Večer prije samog dočeka Nove godine, 30. prosinca popularne rock balade na Stradunu izvest će Opća opasnost.
Na radost dubrovačke dječice, spektakularnoj novogodišnjoj noći na Stradunu prethodit će dječji doček na kojem će nastupiti popularna mlada pjevačica Mia Negovetić i Super cover band. U novu će godinu Dubrovčane i goste 31. prosinca uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Tony Cetinski. Vrhunski glazbenici na najljepšoj svjetskoj pozornici i impresivni vatromet točno u ponoć, osigurat će nezaboravan početak nove godine na Stradunu. Prvog dana 2019., nakon dočeka za pamćenje, Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem američkog dirigenta Marca Tarduea i sopranistica Marija Kuhar Šoša održat će tradicionalni novogodišnji koncert naslovljen ''Orlandov bal'' u podne na Stradunu najavljujući Orlandovu godinu koja će biti obilježena tijekom 2019., a posjetitelji će uživati u glazbi uz kamenice i pjenušac u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika. Prvu večer nove godine, začinit će pjesmom 1. siječnja na Stradunu jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa - klapa Rišpet.
Prvi put organiziran na taj način prošle godine, veliki Dubrovački božićni koncert priredit će 22. prosinca u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik Dubrovački simfonijski orkestar, koji će nastupiti s brojnim dubrovačkim glazbenicima, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić i vodeća hrvatska sopranistica novije generacije Martina Zadro. Božićni koncert uveličat će Sijepo Gleđ Markos, Sara Žuvela, Maja Grgić, Doris Kosović, Vedran Ljubenko te klapa Kaše i ženska klapa FA Linđo.
informacije o programu Dubrovačkog zimskog festivala, a dostupna je za preuzimanje za iOS i za Android uređaje.
Počevši od 1. prosinca, svakog dana od 17:00 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu Libertasovi autobusi vozit će besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 28 i 35). Tijekom zimskog festivala prometovat će i besplatni XMAS BUS na relaciji A. Kolodvor - Grawe - Pile - Vojnović - P. Lapad, te P. Lapad - Vojnović - Pile - A. Kolodvor.
Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika koji nudi sveobuhvatne informacije ne samo o kulturnim nego i društvenim, edukativnim, sportskim i zabavnim događanjima te donosi pregled svih događanja koja organiziraju ili podržavaju gradski odjeli, gradske ustanove i tvrtke, ali i sve druge sadržaje koji u cijelosti čine ponudu događanja u Dubrovniku.
PROGRAM
   
Info Informativni
uredi
  TIC PILE

tel. +385 20 / 312-011
E-Mail

Svaki dan 08.00-20.00 sati


TIC GRUŽ
Svaki dan 08.00-20.00 sati
Obala Ivana Pavla II., br. 1

tel. +385 20 417 983
email


VIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2